15.06.2017
Jan Hrabal

Charitativní fotbalové utkání přineslo přes 130 tisíc korun!

PARDUBICE — Přes pět set fanoušků, nádherné letní počasí a hlavně fantastická vybraná částka pro Krůčky pro Eričku. Fotbalové utkání, které pořádal Tomáš Rolinek, přineslo na konto Krůčky pro Eričku 133 434 korun a další finance pro léčbu malé holčičky zajistí chystaná aukce dresů.

Kapitán pardubických hokejistů Tomáš Rolinek spolu se svou ženou Darinou uspořádali charitativní fotbalové utkáním, v němž proti sobě v tuto středu nastoupily výběry pardubického Dynama s pražské Sparty. Jeho hlavním účelem bylo vybrat co nejvíce finančních prostředků pro malou holčičku od Heřmanova Městce, která trpí regresem vývoje po vakcinaci. Zájem fanoušků a celková získaná částka překonaly i ta optimistická očekávání.

Krůčky pro Eričku

Výtěžek z fotbalového utkání Dynama–Sparta pro Krůčky pro Eričku

  • Výnos ze vstupného:
    27 200 korun
  • Dobrovolné příspěvky návštěvníků:
    13 921 korun
  • Příspěvek hráčů Dynama:
    16 200 korun
  • Příspěvek hráčů Sparty:
    15 500 korun
  • Dar Nadace Lenky a Romana Šmidberských:
    20 000 korun
  • Dar Davida Modera za společnost White Tower:
    10 613 korun
  • Dar manželů Rolinkových:
    30 000 korun
  • Celková částka:
    133 434 korun

Do celkové částky nejsou započítány zisky z prodeje charitativních předmětů ve stáncích během fotbalového utkání a výnos z chystané internetové aukce.

Na fotbalový zápas si do Srchu u Pardubic našlo cestu 570 diváků, ti viděli sparťanskou výhru 2:0, když o vstřelené branky se v utkání hraném na sedmdesát minut podělili Tomáš Pöpperle a Miroslav Forman. Během prvního poločasu všechny svým přeletem nad hřištěm všechny pozdravila dvojice Grippenů. Dynamo věnovalo do přestávkové losovací soutěže dvě permanentní vstupenky v úhrnné ceně deset tisíc korun.

„Jsme krásně dojati. Nemám slov, opravdu jsme s takovým výtěžkem ani ve snu nepočítali. Mile nás překvapil počet lidí, kteří dorazili na tuto akci. Že se dokáží stmelit pro dobrou věc – pro malé děťátko – je dojemné. Že přišli, podpořili nás a tím vysbírali úctyhodnou částku, je neskutečné,“ řekla Renáta Malátová, maminka malé Eričky, pro níž Tomáš Rolinek akci zorganizoval.

„Vážíme si podpory hokejového Dynama, manželů Rolinkových, kteří přišli s tímto nápadem a za pomoci klubu jej bez předešlých zkušeností fantasticky zrealizovali. Povedlo se jim to na jedničku! Poděkování náleží Nadaci Lenky a Romana Šmidberských, kterou zde zastoupila paní Monika van Leeuwen a dlouhodobě nás podporuje, a Davidu Moderovi za cenný dar. Děkujeme sparťanům, že sem přijeli, aby podpořili pro ně cizí děťátko a hráčům Dynama. Klobouk dolů! Moc si toho vážíme!“ pokračovala.

Malé Eričce jsou již čtyři roky, po sérii očkování ve dvou měsících trpí regresem vývoje po vakcinaci, tedy postvakcinační encefalopatií. „Léčba je velmi náročná a celou částku z fotbalového utkání na ni využijeme,“ ubezpečila Renáta Malátová

„V půlce září odlétáme na injekční léčbu do ciziny, zde budeme tři týdny, vrátíme se a Erička bude mít týden deset dnů na rozdýchání. Po této injekční léčbě by měla nastoupit na cvičení, aby pokračovala v pokrocích, na Slovensku bude čtrnáct dní tvrdě makat. Během Vánoc si trochu oddychne a hned v lednu pojede znova na Slovensko, v únoru na Košumberk, březen a duben opět na Slovensko, na květen máme připravenou další injekční léčbu v cizině, máme toho opravdu dost… Snad nás neohrozí nemoci a nepřekazí nám naše plány,“ doplnila maminka malé Eričky.

Tomáš Rolinek: Díky všem, kteří malé Eričce přispěli a pomohli

Právě pardubický kapitán se svou ženou Darinou stáli za zrodem celého projektu fotbalového utkání, které podpořila Nadace Lenky a Romana Šmidberských a společnost Unity!cx, jež provozuje fanshop Dynama.

Tomáš Rolinek dal do kupy opravdu hvězdná jména do obou mužstev. Hokejisty v kopačkách doplnili fotbalisté, za Spartu nastoupil třeba také třináctinásobný ligový mistr Jiří Novotný, za Dynamo evropský vicemistr Luboš Kubík či fotbalisté Pardubic. Akci si nenechal ujít generální manažer Pardubic Dušan Salfický, který nastoupil v útoku právě s kapitánem A týmu. Z hráčů Sparty dále jmenujme například Davida Výborného, Lukáše Pecha, Petra Kumstáta nebo Tomáše Pöpperleho. Pardubický dres mimo jiných oblékli Aleš Hemský, Petr Průcha, Jakub Nakládal, Josef Marha či Petr Sýkora.

„Jsem rád, že se akce povedla: chtěli jsme si zahrát fotbal a pomoci malé holčičce. Vybrali jsme pro Eričky léčbu pěkné peníze. Poslední tři dny před středou jsem byl nervózní, aby všechno klaplo, abychom společně se spolupracovníky z klubu na vše mysleli, aby si lidé odnesli super zážitek, že uvidí skvělé hráče v akci. Teď zpětně jsem obrovsky spokojený,“ nechal se slyšet Tomáš Rolinek.

„Hráčům Dynama i Sparty obrovsky děkuji, že i přispěli a podíleli se na nádherné částce, která se vybrala. Speciální poděkování náleží Josefu Tomovi, kustodu Sparty, který dal tým dohromady a společně jsme zorganizovali příjezd sparťanů. Jsem šťastný, že se akce povedla,“ pokračoval šestatřicetiletý útočník.

Na fotbalový zápas dorazilo 570 platících diváků. Ti mohli přispět dobrovolnou částkou nad symbolické vstupné, malou Eričku mohli podpořit koupí charitativních předměů ve dvou stáncích. „Netušil jsem, kolik přijde lidí, znám počty diváků na I. B třídu, kterou v Srchu hrajeme. Nemohli jsme naplánovat počasí, netušili jsme, jak si sem lidé najdou cestu. Vše jsme dělali za účelem pomoci Eričce a vybrat pro ni co nejvíce finančních prostředků a to se povedlo. Jsme spokojeni!“ spokojeně konstatoval Tomáš Rolinek.

„Děkuji Nadaci Lenky a Romana Šmidberských, která přispěla vysokou částkou, dále Davidu Moderovi a všem lidem, kteří si koupili vstupné a ještě darovali peníze navíc. Hráči Sparty i Dynama měli pokladničky v kabině a také přispěli. Někteří dali i vyšší částky, nechtějí být jmenováni a jim také děkuji. Společnost Joma nám vyrobila nádherné dresy, jsem opravdu rád, že se vše podařilo. Děkuji Honzovi Hrabalovi a Josefu Tomovi za pomoc s organizací, Lence Šmidberské, která tento projekt svou nadací zaštítila. Nesmím zapomenout na svou manželku Darinu, která mi je oporou a pomáhala mi s nápady a přípravami,“ řekl kapitán mistrů světa z roku 2010, který spojil svou hokejovou kariéru s oběma kluby.

Pořádáním fotbalového utkání aktivita nekončí, ba naopak. V nejbližších dnech spustí na www.sportovniaukce.cz internetovou aukci, jejíž výtěžek opět poputuje na konto malé holčičky. „Poprosil jsem všechny hráče, kteří propotili trika, aby je podepsali, nechali v kabině uschnout a v příštích dnech půjdou dresy, trenky a stulpny do aukce. Její výtěžek věnujeme malé Eričce. Do dražby zamíří i dresy s číslem čtyři, které symbolizují Eriččiny nedávné narozeniny a jsou podepsány všemi hráči, do prodeje půjdou i oba podepsané fotbalové balony,“ doplnil spokojený kapitán Dynama.

Charitativní fotbalové utkání pro Krůčky pro Eričku, středa 14. června 2017 od 17.30 hodin, Srch:
HC DYNAMO PARDUBICE – HC SPARTA PRAHA 0:2 (0:2). Hráno na 2×35 minut.
Branky: 4. Pöpperle, 62. Forman. Rozhodčí: Drábek – Schmeiser, Klír. Bez karet. Diváci: 570. Průběh utkání: 0:2.
HC Dynamo Pardubice: Milan Knobloch – Petr Sýkora, Luboš Kubík, Michal Meduna, Adam Svoboda – Petr Průcha, Jakub Nakládal, Josef Marha, Aleš Hemský – Tomáš Rolinek, Dušan Salfický; Jan Horák, David Moder, Adam Fousek, Michael Špaček.
HC Sparta Praha: Miroslav Miller – Jaroslav Kasík, Jiří Novotný, Lukáš Pech, Josef Toma – Martin Chabada, David Výborný, Luděk Stracený, Jan Hanzlík – Petr Kumstát, Tomáš Pöpperle; Miroslav Forman, Robert Říčka, Jakub Zelenka.

Fotogalerie