20.05.2017
Jan Hrabal

Srdcař Petr Sýkora bude nadále střílet pro Dynamo!

PARDUBICE — Dres s jeho číslem 37 jistě jednou zamíří pod strop Tipsport areny. To ale nebude hned, neboť nejméně příští sezonu odehraje útočník Petr Sýkora za pardubické Dynamo. Elitní střelec, který nastřílel přes 350 extraligových branek, pokračuje v mateřském klubu! „Mám obrovskou radost, že Petr zůstává,“ přiznal generální manažer Dušan Salfický.

„Jednání byla delší, než jsem čekal, Petr zvažoval všechny možnosti a nabídky odjinud. Dali jsme mu jednoznačné podmínky, za kterých jsme jej chtěli udržet v našem týmu. Petr se rozhodl je akceptovat a pokračuje. Svým přístupem ukázal, že je opravdový srdcař a klubista. Jsme za to rádi, záleží mu na Pardubicích, jeho branky jsou stále platné – na jeho střelecké schopnosti můžeme nadále spoléhat,“ pokračoval šéf klubu.

Petr Sýkora odehrál za mateřský klub včetně extraligových nadstaveb 812 utkání, v nich nastřílel neskutečných 363 branek a přidal 247 nahrávek. V minulém ročníku pomohlo jeho 26 tref Pardubicím udržet příslušnost v nejvyšší soutěži. Tato čísla i tak nemohou vyjádřit, jakou osobností pro celou organizaci je. Už jen si uvědomme, že v české nejvyšší soutěži hrál pouze za své rodné město…

„Je ikonou pardubického hokeje. Když  někdo spojí svůj sportovní život u nás s jedním hokejovým klubem, tak to o něčem svědčí. Petr se již zařadil k velikánům bohaté historie pardubického hokeje a jsme rádi, že nadále bude oblékat náš extraligový dres. Pro celé Dynamo je důležité, že se může opřít o své odchovance a nemusí přeplácet mimořádné hráče, aby je získalo pro svůj A tým,“ doplnil Dušan Salfický.

„Petr Sýkora je pro soupeře obrovskou hrozbou. Má nejtvrdší střelu v extralize, je klíčovým hráčem pro přesilovky. Hokej se hraje na góly a jeho čísla mluví jasně i v dlouhodobých statistikách. Vážím si jeho klubové věrnosti, Petr Sýkora žije s pardubickým hokejem a těším se na další spolupráci s ním,“ nechal se slyšet sportovní manažer Pavel Marek.

Pardubický rodák a odchovanec přivítal možnost pokračování své úctyhodné kariéry v mateřském klubu. „Jsem moc rád, že jsme se domluvili a že budu moci pokračovat v Pardubicích. Moc se těším,“ řekl.

Kanonýr Dynama měl na stole více nabídek, upřednostnil volání svého srdce, které bije pro červenobílé barvy. „Chtěl jsem v Pardubicích zůstat, cítil jsem ze strany Dušana Salfického silný zájem. Řešili jsme vlastně pouze detaily smlouvy. Pro novou sezonu je potřeba udělat spoustu práce, aby se neopakovala ta poslední. Byla obrovsky náročná, nikdo nechce hrát takhle vzadu. Všichni se těšíme na nový ročník!“ doplnil Petr Sýkora.

Petr Sýkora

  • Post: útočník
  • Datum narození: 21. prosince 1978
  • Výška: 191 cm
  • Hmotnost: 106 kg
  • Držení hole: pravé