28.03.2017
Jan Hrabal

Tohle není play off, tady jde o víc, burcuje Tomáš Rolinek

PARDUBICE — Krátce po šesté hodině večerní rozehraje Dynamo své boje o setrvání v nejvyšší soutěži. Pardubice požene v prvním barážovém utkání zaplněná Tipsport arena. Východočeši vyzvou vítěze WSM ligy z Českých Budějovic.

„Baráž jsem hrál ještě kdysi na vojně v Jindřichově Hradci a nedopadla dobře. Ale to je děsně dávno. Čekám, že to bude daleko náročnější na psychiku než play off,“ řekl Tomáš Rolinek, kapitán pardubického A týmu.

Dalšími soupeři Pardubic jsou Jihlava a Karlovy Vary, oba kluby mají s baráží z poslední doby zkušenosti. „Jasně, oni si baráž zažili. Ale my máme tolik zkušených hráčů, že by tady neměl být problém. Nebojím se, že bychom nedokázali hrát baráž a neuvědomili si, o co jde. Tabulka, všechno, co bylo předtím, je pryč, začínáme od nuly. Soustředíme se jenom na ten první zápas s Motorem,“ nechal se slyšet pardubický útočník.

Rozhodovat bude psychika. „Baráž může být válka, ale my se nepoděláme, to říkám na rovinu. Věřím a podepíšu se pod to, že všichni uděláme, co půjde, abychom extraligu v Pardubicích udrželi. Za každou cenu to tady chceme udržet, pro celou historii, pro mládež, která je v klubu teď,“ jasně vyhlásil Tomáš Rolinek, který odmítá jakékoliv otázky na téma „co kdyby to nevyšlo“.

Tomáš Rolinek

Dynamo má za sebou pokaženou sezonu… „Pořád myslím, že máme kvalitu. Těžko se mi všechno pojmenovává, navíc nechci odkrývat karty… Ale jestli se všechno nesešlo do teď, právě nyní nastala ta chvíle, kdy vyndáme koule a jdeme do prvního zápasu,“ pokračoval odhodladně.

„Náš výkon nás musí zajímat, abychom opravdu předvedli super hokej, který jsme v sezoně třeba neukázali. Na to se snažíme naladit. Víme, kolik se prodalo lístků na první zápas s Českými Budějovicemi, přijde hodně lidí. Všem hrozně moc záleží na tom, abychom tady ligu udrželi, nám i fanouškům. Povzbuzovali nás celou dobu, chodili v hojném počtu. Víme, že tu je obrovská základna. Že nám věří. Že jejich podpora tu bude. To je další důvod, proč do toho všichni dáme všechno,“ uzavřel nabuzený kapitán Dynama.