21.03.2017
Jan Hrabal

Spíkr „Našťa“: Chceme zapojit mladé fanoušky

PARDUBICE — Na Jižní tribunu chodí od svých šesti let, pokud mohl, nevynechal ani jeden zápas. Během sezony se stal jejím spíkrem. Semdnáctiletý fanoušek Jiří Naštický se snaží energicky řídit fandění a pulzovat tak celou Tipsport arenu. Po každém utkání odchází s pochroumaným hlasem.

„Už asi pátý zápas máme mikrofony s reprobednami, předtím jsme měli megafon, ale měli jsme ohlasy, že je slyšet jen na pár metrů. Rozhodli jsme se pro tuto variantu, za reprobedny děkuji, fandění díky nim je mnohem lepší. A půjde nahoru i v baráži!“ říká pardubický fanoušek, kterého můžete během zápasů vídat na stupínku mezi tribunou a ledovou plochou.

„Z většiny jsem to já, kdo řídí fandění. Samozřejmě, když si někdo zařve pokřik, tak se přidáme a rozjedeme ho společně. Chci fandění posunout tam, kde bývalo dříve. Chci pomoci sjednotit Jižní tribunu, aby fandila jako za starých časů. Nyní chodí mnoho mladých fanoušků, chceme je co nejvíce zapojit,“ prohlásil Jiří Naštický.

„Baráž bude ohromně těžká, chceme strhnout lidi v celé aréně, abychom podpořili hráče. Všichni si přejeme, aby Dynamo ji zvládlo. Podle mě bude atmosféra v baráži bude podobná jako v play off. Já sám beru kamarády, zvu lidi okolo, aby přišli fandit. Věřím, že ten náš ‚zimák‘ zaplníme do posledního místečka,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.