26.01.2017
Tisková zpráva Městské policie Pardubice

Rizikové hokejové zápasy budou provázet přísnější kontroly

PARDUBICE — Páteční utkání s Olomoucí přinese zvýšená bezpečnostní opatření.

Na východočeský led přijede tým Olomouce, který je vždy doprovázen velkým počtem svých fanoušků. Bohužel, jak se již v minulost ukázalo, právě fanoušci olomouckého týmu patří spolu s královéhradeckými a brněnskými k těm nejproblémovějším. I přes zákaz vnáší do prostor arény pyrotechniku, kterou tam odpalují. Také již na utkání přichází někteří z nich značně posilnění alkoholem. Toto utkání bude tedy doprovázeno přísnějšími kontrolami u vstupu ze strany pořadatelů, bezpečnostní agentury a městské policie.

Kdokoliv se pokusí pronést pyrotechniku, alkohol, či transparent větších rozměrů, bude z prostor Tipsport areny vykázán.

U vstupu budou probíhat nejen osobní kontroly, ale v případě podezření, že je osoba podnapilá i dechová zkouška. V případě pozitivního výsledku nebudou tito lidé vpuštěni na stadion. Na oba zápasy bude kromě pořadatelů dohlížet i bezpečnostní agentura.

Městská policie Pardubice neplní pořadatelskou službu, jejich zákrok přijde až v okamžiku, kdy pořadatel přestane situaci zvládat.

Tato přísná opatření budou platit i pro hokejové utkání s týmem Mountfieldu HK, které se bude konat o týden později, tedy v pátek 3. února.

Vyhláškou města je upraveno používání zábavné pyrotechniky, respektive její zákaz, a to na vymezeném území městského obvodu Pardubice I.

Fotografie: Jiří Sejkora / Pardubický deník