15.1.2017
Jan Hrabal

Mladší dorostenci dvakrát vedli nad Brnem, s Kometou nakonec prohráli 3:4

BRNO — Bez bodu odešli mladší dorostenci z utkání s brněnskou Kometou. Nad Jihomoravany vedli dvakrát o jednu branku, ve druhé třetině ale modrobílí rozhodli zápas ve svůj prospěch.

ELIOD extraliga mladšího dorostu, 28. kolo, neděle 15.1.2017, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Kometa Brno

3:4
3:2, 0:2, 0:0
Branky a nahrávky: 11:02 Šír (Jelínek, Zeman), 11:16 Lašák (Antoníček, Koffer), 17:43 Koffer (Pejzl, Antoníček) – 1:22 Meluzím (Kavický), 12:15 Popelka (Kučeřík), 24:26 Meluzín (Kučeřík), 30:34 Malý. Rozhodčí: Veselý – Řezníček, Zeman. Vyloučení: 9:9, navíc Meluzín, Sedláček Holemý (všichni Kometa Brno) všichni 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 53. Střely na branku: 24:43. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.
Dynamo Pardubice: Klas – Pejzl, Kaštánek, Matěcha, Hrádek, Odehnal, Jelínek, Secký – Hebek, Šír, Zeman, Antoníček, Koffer, Hledík, Rouha, Rohlík, Lašák, Tobiáš.
Kometa Brno: Kašpar – Holemý, Kučeřík, Sedláček, Studený – Žák, Popelka, Hubáček, Fajmon, Meluzín, Jedlička, Malý, Kavický, Rašovský, Vašíček, Bartes.

Komentář

První třetina tohoto mládežnického utkání byla opravdu reklamou na hokej. Hned ve druhé minutě rozjásal své spoluhráče brněnský útočník Daniel Kavický, když obdržel přesnou přihrávku a svižnou střelou překonal Klase. Kotouč prakticky ihned vylétl z branky a rozhodčí tento gól uznali až po následné poradě – 0:1

Deset vteřin na to mohlo být vyrovnáno, ale to by Filip Kašpar nesměl fantastickým zákrokem na brankové čáře zastavit pokus jednoho z domácích borců. Následně se hra rozkouskovala, když rozhodčí během pěti minut čtyřikrát vylučovali.

Velmi zajímavá byla potom minuta dvanáctá a třináctá, během kterých padly rovnou tři branky! První z nich si nachystal Radek Šír a z bezprostřední blízkosti vyrovnal stav zápasu – 1:1. O čtrnáct vteřin později už Dynamo poprvé v zápase vedlo, když se prosadil syn loňského mistra Tipsport extraligy Jan Lašák a na pardubické střídačce bylo veselo – 2:1.

Ovšem ne na dlouho. Za dalších devětapadesát vteřin totiž těsně před Klasem tečoval střelu od modré čáry Adam Popelka a bylo znovu vyrovnáno – 2:2. Stav po první třetině ale určil až dvě a čtvrt minuty před jejím koncem pardubický Filip Koffer, když z pravého křídla zamířil přesně mezi tělo a ruku brněnského brankáře – 3:2.

Druhou třetinu odstartovali lépe hosté. Hned v její třetí minutě se v oslabení poprvé sám na Klase řítil Erik Meluzin, ale se svým blafákem do bekhendu nebyl úspěšný. Chuť si ale spravil zhruba za dvě minuty, když se nadechl k dalšímu úniku a tentokráte se svou střelou nad vyrážečku uspěl – 3:3!

Hru potom podobně jako v první třetině zpomalilo několik rychle po sobě jdoucích vyloučení a drobných potyček na ledové ploše. Jihomoravané v této dvacetiminutovce inkasovali hned dva desetiminutové osobní tresty.

I přesto to ale byli hosté, kdo se v polovině zápasu znovu ujal vedení. Jakub Malý vybojoval kotouč v útočném pásmu, dostal se až před pardubickou branku a překonal brankáře – 3:4. Za tohoto stavu se po druhé siréně odešlo do kabin.

Poslední třetina byla na góly nejchudší. Nepadl v ní žádný a prakticky celá třetina odpovídala stavu zápasu. Hosté zuby nehty hájili své jednobrankové vedení a domácí se ze všech sil snažili vyrovnat.

Větší šance, která by stála za zmínku, se ale neudála. Tu největší měli Jihomoravané v samém závěru při power play domácích, když ze středního pásma jen těsně minuli prázdnou branku. Hosté tedy splnili úkol zadaný během druhé přestávky, udrželi své jednobrankové vedení a odváží z Pardubic tři body.

Zápasy v sezóně

23. kolo, 14. 2. 2016
KOM - PCE
6:4
7. kolo, 28. 9. 2016
KOM - PCE
3:2
16. kolo, 12. 11. 2016
PCE - KOM
4:2
28. kolo, 15. 1. 2017
PCE - KOM
3:4
33. kolo, 16. 2. 2017
KOM - PCE
4:3p
38. kolo, 5. 3. 2017
PCE - KOM
3:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube