20.11.2016
Karel Málek

Mladší dorostenci neudrželi tříbrankové vedení, doma nestačili na Duklu

PARDUBICE — V posledním kole první části ELIOD extraligy extraligy mladšího dorostu zavítal na pardubický led soupeř z Jihlavy. Vítězství si po zápase dvou rozdílných „poločasů“ odváží hosté z Vysočiny, vítěz skupiny Střed. Dynamo nedokázalo udržet náskok 3:0 nebo 4:1 a přišlo o cenné body, které budou potřebné v další fázi soutěže.

ELIOD extraliga mladšího dorostu, 18. kolo, neděle 20.11.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

4:5
4:2, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 2:56 Antoníček (Rouha), 5:51 Zeman, 6:31 Antoníček (Lašák), 13:31 Nedelka (Zeman, Jelínek) – 7:27 Brož (Najman, Chlouba), 13:46 Najman (Brož), 31:48 Brož (Chlubna, Najman), 45:44 Brož (Chlubna), 47:53 Mihulka (Rašín, Křišta). Rozhodčí: Veselý – Laczko, Lučan. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:5.
Dynamo Pardubice: Klas – Hrádek, Jelínek, Matěcha, Nedelka, Odehnal, Pejzl, Secký, Voženílek – Antoníček, Hebek, Hledík, Kazda, Koffer, Lašák, Rohlík, Rouha, Šír, Tobiáš, Zeman.
Dukla Jihlava: Chaloupek (6:31 Krejčí) – Brož P., Křišta, Rašín, Sapík, Smolko, Winkler – Brož V., Čermák, Chlubna, Juda, Kaltounková, Krajíček, Mihulka, Najman, Pigl

Komentář

Domácí hráči vstoupili do zápasu aktivně, soupeře přehrávali a na konci třetí minuty šli zaslouženě do vedení. Skrytou střelu Petra Antoníčka hostující brankář viděl, až když se rozvlnila síťka za ním – 1:0.

To však nebylo ze strany Pardubic všechno. V 6. minutě nabruslil do pásma Tomáš Zeman a povedenou střelou příklepem prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 2:0.

Famózní úvod Východočechů završila dvojice Jan Lašák – Petr Antoníček, když druhý jmenovaný do prázdné brány zakončil perfektně sehranou situaci dva na jednoho – 3:0.

Hosté vyměnili brankáře a brzy zkorigovali skóre. V 8. minutě, necelou minutu po třetí inkasované brance, se v přesilové hře poprvé v zápase prosadil šikovnou tečí na hranici brankoviště Vítězslav Brož – 3:1.

V polovině čtrnácté minuty už to bylo ale opět o tři branky ve prospěch Dynama. Adam Nedelka přijal ve vlastním oslabení skvělý pas od Tomáše Zemana a v samostatném úniku tváří v tvář Krejčímu se nemýlil, byla to jeho premiérová branka v nejvyšší soutěži mladšího dorostu – 4:1.

Do první přestávky se však ještě jednou zvládli prosadit mladí Dukláci. Situace byla téměř stejná jako u předchozí branky Pardubic, Adam Najman se z brejku nemýlil – 4:2.

Ve druhé části hry se hokej vyrovnal a diváci v pardubické Tipsport Areně viděli velké množství šancí na obou stranách. Do dalších dvou úniků se dostal forward Adam Najman, domácí brankář Klas si ale s jeho pokusy dokázal poradit. Další šance měla v krátkém sledu za sebou výborně hrající hostující útočnice Kristýna Kaltounková, ani ona ale na strážce domácí svatyně nevyzrála. To se podařilo až těsně po polovině zápasu Vítězslavu Brožovi, který vstřelil z mezikruží svůj druhý gól v utkání, opět v přesilovce – 4:3.

Těsně před koncem druhé dvacetiminutovky zahrozili Pardubičtí, Krejčího ale nejdříve zachránilo břevno proti Hledíkově střele, tyč proti Tobiášově pokus a následné dorážky už si brankář Dukly pohlídal. Dynamo tak šlo do třetí třetiny s náskokem jednoho gólu.

Východočeši vstoupili do poslední periody aktivněji a nic nenaznačovalo tomu, že by si dnes hosté z Pardubic měli odvézt tři body. Ve 46. minutě se ale z ničeho nic prosadil nenápadnou střelou Vítězslav Brož, završil svůj hattrick a hrálo se odznova – 4:4.

O dvě minuty později bylo domácím ještě hůř. David Mihulka se na hranici brankoviště zorientoval nejlépe ze všech hráčů, doklepl do sítě od zadního mantinelu odraženou střelu a hosté poprvé v zápase vedli – 4:5.

Pardubičtí hráči se s nepříznivým stavem nechtěli smířit, makali a několikrát byli blízko vyrovnání. To se však nakonec svěřencům trenéra Kusého nepodařilo. Naopak to mohla být Jihlava, která by dala vítěznému zápasu sladkou tečku v podobě gólu do prázdné branky při powerplay Pardubic. Domácí hráči však obětavě všechny pokusy Dukly zastavili a po šedesáti minutách tak na kostce nad ledem svítil stav 4:5.

Borcům v dresech s koněm na hrudi tak nevyšel předsezonní cíl – dostat se mezi nejlepší čtyři celky skupiny Střed a zajistit si tak účast v nadstavbové části, která zaručuje účast v playoff. Postup do vyřazovacích bojů nyní Dynamu zajistí pouze první místo v nižší skupině druhé fáze soutěže nebo pokud dosáhnou nejvyššího bodového zisku z týmů na druhém místě tabulky ze všech tří nižších skupin. O tuto příčku budou bojovat nejspíše hlavně s celky Mladé Boleslavi, Liberce a brněnské Komety.

Zápasy v sezóně

Přát., 3. 8. 2016
JIH - PCE
3:1
Přát., 24. 8. 2016
PCE - JIH
24.08.2016
9. kolo, 9. 10. 2016
JIH - PCE
6:1
18. kolo, 20. 11. 2016
PCE - JIH
4:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube