16.11.2016
Jan Hrabal

Petr Hubáček po triumfu v Brně: Cenné body pro nás!

BRNO — Jeho tatínek oslavil 60. narozeniny, on se radoval z vydřené výhry. Pardubický útočník Petr Hubáček prožíval nevšední utkání, po jeho konci brněnští fanoušci vyvolali jeho jméno, on objel celý stadion a děkovně jim pokynul.

„Těšil jsem se na to. Domů, na stadion, kde jsem sice nevyrostl, ale strávil jsem zde nějaký čas, mezi lidi, které jsem potkával na tribuně. Bylo fajn si tady zahrát,“ vyprávěl zkušený křídelník, který odehrál takřka dvacet minut.

On i jeho spoluhráči důsledně drželi taktické pokyny, které jim trenéři vštěpovali před utkáním. Umně zachytávali kotouče ve středním pásmu, okolo výtečného brankáře Maxwella postavili neprostupný box. Výhra v Brně se zrodila z obrovské obětavosti všech hráčů, o čem svědčí i vysoký počet zblokovaných střel.

„Šli jsme do toho s čistou hlavou. Udělali jsme dva body v pátek ve Zlíně, tři v neděli doma s Chomutovem. Do Brna při jeho formě těžko můžete jet s čistou vírou, že v klidu vyhrajete 5:1. V koutku duše doufáte, připravíte se, co nejlépe to jde. A vyšlo to!“ nechal se slyšet Petr Hubáček.

Ne vše přitom šlo podle plánů a představ. Východočeši se odebrali přes Svitavy do jihomoravské metropole o čtvrt hodiny dříve oproti plánovanému odjezdu, i tak přijeli do DRFG Areny se zpožděním. Nazpět jeli raději přes Žďár nad Sázavou. Jeho obdivovatelé na něj nezapomněli, spousta fanoušků Komety měla navlečený dres s jeho jménem.

„Byla špatná cesta, a tak jsme přijeli trochu později. Pak trvalo patnáct minut, že jsem se přes všechny zdravící a pořadatele dostal do kabiny. Když jsem vlastně do Brna přijel tehdy na podzim 2009 s Vítkovicemi, pohltilo mě to úplně jinak, byla v tom fanouškovská euforie, že Kometa byla po tolika letech v extralize. Tehdy jsem to bral na dálku jako fanoušek, teď už to vnímám víc jako profesionální hokejista,“ řekl útočník Dynama.

Ve vyprodané DRFG Areně mohl oslavit 60. narozeniny svého otce, taktéž brněnského patriota. „Vyšlo to hezky. Výhra to je asi symbolická. Kometa má výborný tým, hraje dobrý hokej, v pohybu, kombinační. Relativně jsme se celý zápas drželi. Sice nás ve druhé třetině zamkli, měli šance, ale ustáli jsme to. Získali jsme velmi cenné body. Ve druhé třetině nás několikrát zamkli, měli dost šancí, a bylo dobře, že jsme to ustáli. Chceme na výhru navázat již v pátek proti Mladé Boleslavi,“ doplnil.