12.11.2016
Jan Hrabal

Junioři berou další dva body, Duklu zdolali v nájezdech

PARDUBICE — Vydřenou a cennou výhru získali v dalším extraligovém utkání junioři Dynama. S Duklou Jihlava prohrávali, ale Miroslav Rohlík dokázal ve 31. minutě a o dvoubodové výhře rozhodl proměněný nájezd Václava Zídka. Naopak všechny penalty soupeře pochytal brankář Milan Klouček.

DHL extraliga juniorů, 18. kolo, sobota 12.11.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

2:1sn
0:0, 1:1, 0:0 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 30:18 Rohlík (Rudy, Kaut), rozhodující samostatný nájezd Zídek – 22:53 Peschout (Heinrich). Rozhodčí: Barek – Laczko, Potůček. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Dynamo Pardubice: Klouček – Faltys, Klinecký, Kučera, S. Rudy, Šklíba, Trejbal – Bureš, Dušek, Hoskovec, Kaut, Martinec, Petrus, Rohlík, Roubal, Štefka, Voženílek, Zadina, Zídek.
Dukla Jihlava: Brož – Hrabaň, Hudáček, Kadlec, Pospíchal, Srnský, Vála, Váňa – Adam, Berka, Čermák, Geier, Heinrich, Kraučuk, Maštera, Mejzlík, Peschout.

Komentář

Nástup do utkání měli rozhodně razantnější domácí, kteří v úvodu zasypali jihlavského brankáře několika nebezpečnými střelami. Ve 4. minutě těsně minul klec Dukly Filip Zadina, o střídání později se neprosadila dvojice Martin Kaut – Matěj Štefka. Na opačné straně se neujala ostrá rána Vojtěcha Maštery od modré čáry.

Pardubice mohly udeřit v přesilovce po Váňově podražení, ale byly to ony, kdo byl blízko k obdržení branky! Proti Ondřeji Trejbalovi ujeli Aleš Heinrich a Vladimír Srnský, obrana Dynama jejich výpad přežila bez úhony. Reprezentační zadák nejprve bruslil umně tečoval přesnou přihrávku, následnou dorážku vykryl Milan Klouček. Krátce na to měli domácí další početní výhodu, ale ani ta nepřinesla změnu skóre.

V poslední minutě první části hry nejprve Jakub Martinec a Václav Zídek svými odvážnými skoky uchránili svého brankáře od gólové pohromy, první jmenovaný posléze putoval na trestnou lavici. Přestávkou dělenou přesilovku ale vojáci nevyužili.

Tu druhou ano. Na trestné lavici si dvě minuty za hákování odpykával Lukáš Kučera, zpět mezi mantinely jej po 80 sekundách poslal Richard Peschout. Jeho přesná střela zapadla Kloučkovi k tyči – 0:1. Domácí mohli srovnat stav v následné početní výhodě, neuspěli ale.

V následné hře pět na pět se Dynamo dočkalo vyrovnání stavu. Miroslav Rohlík zavezl puk do pásma, vyměnil si jej se Samuelem Rudym, jenž jej našel připraveného udeřit v předbrankovém prostoru. Rychlá přihrávka a spěšné zakončení z voleje = vyrovnání na 1:1.

V závěru druhé části hry byla Dukla pod souvislým tlakem aktivních hokejistů Pardubic. Dynamo ale nedokázalo tuto převahu přetavit ve vedoucí branku. Neuspěli Filip Zadina s Jakubem Martincem, neujala se ani ostrá rána Dominika Duška.

V závěrečné dvacetiminutovce pokračovali domácí v nakonec marném dobývání jihlavské brány. Dukla ale také mohla rozhodnout v základní hrací době, třeba už ve 47. minutě měl Vladimír Srnský na holi vedoucí gól Jihlavy! Dukla vycítila šanci a dostala se do akce, po zakončení se dostal zmíněný borec k dorážce, ale vychytal jej Milan Klouček!

V 54. minutě mohl rozhodnout Filip Zadina. Pardubický talent byl faulován při samostatném úniku a dostal výhodu trestného střílení. S penaltou si ale neporadil tak, jak zamýšlel. Tři minuty před koncem jel sám na branku Dynama Vojtěch Maštera, gólman Klouček jej ale vychytal vleže lapačkou.

Šedesát minut hry vítěze nenašlo, nastavená pětiminutovka také. Pardubičtí mladíci měli hned dvě výhody přesilových her. Nejprve Dukla špatně střídala, poté v samotném závěru byl vyloučen Heinrich. Asi největší možnost rozseknout vyrovnaný stav měl po Duškově chytré přihrávce David Voženílek, radost mu ale pokazila rychlá reakce brankáře Brože, jeho beton zneškodnil střelu, pak posunul i brankovou konstrukci.

Zápas tak musel najít vítěze v samostatných nájezdech. Ve třetí sérii rozhodl o výhře pro Dynamo Václav Zídek, povedenou střelou z mezikruží nad lapačku rozjásal domácí střídačku – 2:1. Úniky Dukláků zastavil Milan Klouček, opora Dynama nejen v dnešním střetnutí.