17.09.2016
Jan Vavřina

Východočeské derby přinese zvýšená bezpečnostní opatření

HRADEC KRÁLOVÉ / PARDUBICE — Už čtvrtý rok v řadě se celé východní Čechy těší na svátek hokeje – sledované derby mezi Mountfieldem HK a Dynamem Pardubice. O prestižní duel je mezi fanoušky, i z důvodu konání rozlučky s kariérou Jaroslava Kudrny, opět velký zájem, vstupenky jsou však stále ještě k dispozici. Nedělní mač budou doprovázet zvýšená bezpečnostní opatření, proto královéhradecký klub doporučuje návštěvníkům utkání přijít k Fortuna aréně s dostatečným časovým předstihem.

Opatření budou podobná těm, na která jsou návštěvníci Fortuna arény zvyklí ze všech rizikových utkání z předešlých sezon.

Vstup na nedělní duel, jenž začíná v 17.10 hodin, bude umožněn od 15.25 hodin výhradně hlavním vchodem – vchod od Jiráskových sadů bude uzavřen. Při vstupu na stadion budou probíhat důkladné osobní prohlídky, proto všechny fanoušky Mountfield HK žádá, aby na utkání dorazili s dostatečným časovým předstihem.

Do prostor Fortuna arény nebudou vpuštěni diváci, kteří u sebe budou mít pyrotechniku, zbraně a další nepovolené předměty, či budou pod vlivem jakýchkoliv omamných látek včetně alkoholu. Pro hostující fanoušky bude připraven samostatný vchod a oddělený sektor. Průchod ve spodním ochozu pod sektorem hostí bude navíc ohrazen a nebude tak průchozí.

U hlavního nádraží v Hradci Králové budou pro fanoušky Dynama připraveny autobusy, které je bezpečně odvezou k Fortuna aréně. Stejně tak mohou fanoušci Pardubic využít dopravy na hradecké nádraží po utkání, nástup do autobusů bude před Fortuna arénou.

Na parkovišti přímo před halou nebude možné z důvodu probíhající rekonstrukce parkovat, k zaparkování svého automobilu mohou fandové využít okolní parkovací plochy.

Stadion a jeho přilehlé prostory jsou monitorovány kamerovým systémem. Případné škody či jiná porušení návštěvního řádu, který je bezpodmínečně nutné dodržovat, budou řešeny na základě těchto záběrů přímo s viníky.

Stejně jako v předchozích případech, i na sedmý pokus se očekává, že bude prestižní duel sledovat zaplněná hala. Vstupenky na stání jsou však stále ještě k dispozici, a to skrze on line aplikaci, nebo na pokladnách Fortuna arény. Ty jsou otevřeny v den zápasu od 13.00 hodin.