12.09.2016
Jan Hrabal

Velká rodina Dynama odstartovala novou sezonu

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice zahájil novou sezonu dvěma vydařenými akcemi. Tou první bylo setkání celého Dynama na severní tribuně Tipsport areny a ve čtvrtek 1. září se sešli hosté a příznivci pardubického hokeje ve Východočeském divadle na oficiální zahájení nové sezony.

Setkání celého Dynama na severní tribuně v této podobě a rozsahu je pro celou organizaci velmi důležitým momentem, kdy pouze jednou v roce, při startu nové sezony, sezve generální manažer klubu všechny své „ovečky“ pod jednu střechu a v domácí Tipsport areně může promluvit najednou k hráčům všech mládežnických organizací, hráčům A týmu, trenérům, realizačnímu týmu, managementu, sekretariátu a všem pracovníkům Dynama.

Na tomto setkání bylo přítomno i vedení klubu a nově byli pozváni i rodiče hráčů mládežnických kategorií, aby mohli sledovat předání Nadační ceny Vladimíra Martince nejkvalitnějšímu hráči každé mládežnické kategorie tak, jak byli vybráni Nadací Lenky a Romana Šmidberských.

Na úvod tohoto večera generální manažer představil nové posily a spolu s Vladimírem Martincem je symbolicky přijal do rodiny Dynama. Představení příjemně zpestřily kratičké medailonky nových hráčů v podobě krátkých spotů

Patroni mládežnických týmů Dynama Pardubice

  • Junioři: Lukáš Nahodil
  • Starší dorostenci: Petr Sýkora
  • Mladší dorostenci: Martin Růžička
  • Ročník 2003: Filip Zadina
  • Ročník 2004: Michal Bárta
  • Ročník 2005: Tomáš Klimenta
  • Ročník 2006: Ladislav Havlík
  • Ročník 2007: Tomáš Rolinek
  • Ročník 2008: Petr Hubáček
  • Ročník 2009: Tomáš Kaut
  • Ročník 2010: Petr Čáslava

Fotogalerii z velkého setkání na severní tribuně Tipsport areny naleznete zde.

Jedním z důležitých bodů programu na severu – bylo představení nových patronů z řad A týmu pro každý jednotlivý mládežnický tým. Patroni budou pravidelně docházet na tréninky svých kategorií, zavítají i na zápasy, aby je podpořili. Smysl tohoto patronství je výchova domácích mladých svěřenců, budování klubismu, snaha vidět v patronech svůj vzor.

Posledním z bodů setkání Dynama bylo vyhlášení druhého ročníku Nadační ceny Vladimíra Martince pod záštitou Nadace Lenky a Romana Šmidberských.

Výchova mládeže je pro klub velmi důležitá. Prakticky každý den se trenéři a další pracovníci starají o téměř tři sta dětí, kterým zajišťují pestrý sportovní program. Do každého z nich vkládá klub naděje, že jednoho dne naskočí na led za A tým. „Góly nejsou jedinou motivací. Chceme vychovat další generace hráčů, kteří kromě hokejových dovedností prokáží charakter i mimo led a současně dosáhnou kvalitních výsledků ve svém vzdělání,“ říká generální manažer klubu Pavel Rohlík.

Právě do takových cílů investuje Nadace Lenky a Romana Šmidberských, která byla založena v loňském roce a jedním z jejich projektů je „Podpora talentovaných hráčů mládeže HC DYNAMO PARDUBICE“.

Nadace Lenky a Romana Šmidberských

Nadační cena Vladimíra Martince pod záštitou Nadace Lenky a Romana Šmidberských

Nejkvalitnější hráči pro sezonu 2016/2017

  • Starší dorostenci: Martin Kaut
  • Mladší dorostenci: Matěj Blümel
  • Ročník 2002: Vojtěch Kučera
  • Ročník 2003: Vojtěch Vašíček
  • Ročník 2004: Adam Ševčík
  • Ročník 2006: Matěj Oliva
  • Ročník 2007: Lukáš Korec
  • Ročník 2008: Matěj Novák
  • Ročník 2009: Jiří Rohlík

Každý hráč prošel hodnocením ve čtyřech kritériích: sportovní stránka, školní prospěch, přístup spojený s etikou hráče a přístup rodičů. V jednotlivých kategoriích byli vyhlášeni nekvalitnější hráči, kteří obdrželi od Nadace Lenky a Romana Šmidberských finanční příspěvek na platbu ročních členských příspěvků a nemalou částkou na hokejovou výstroj.

Nadace rozdělila pro tuto sezonu nejkvalitnějším hráčům Dynama bez mála 200 000 korun. Spolu s minulým ročníkem, kdy v rámci sociálního projektu manželé Šmidberští podpořili i hráče, kteří chtějí hrát hokej, ale je to pro ně finančně náročné, rozdělili doposud skoro půl milionu korun.

„Je pro mě velikou ctí, že je po mně tato cena pojmenována. Jsem rád, že manželé Šmidberští i skrze svou nadaci podporují náš hokejový klub. Věřím, že si všichni ocenění této pocty váží a budou na sobě svědomitě pracovat, aby byli jednou třeba i oporami A týmu,“ řekl Vladimír Martinec, šéftrenér klubu a legenda nejen pardubického hokeje, podle kterého je nadační cena pojmenována.

 „Výchova vlastních hráčů je pro náš klub historicky významná. Je naším společným zájmem mít v extraligovém mužstvu co nejvíce odchovanců. Díky prospěšné činnosti Nadace Lenky a Romana Šmidberských, jejímž dalším krokem je podpora hráčů se sociálně slabším zázemím, je lední hokej přes svou náročnost dostupnějším sportem pro děti,“ uvedl generální manažer klubu Pavel Rohlík.

Držitelé nadační ceny

Společná fotografie držitelů Nadační ceny Vladimíra Martince. Kliknutím na fotografii ji zobrazíte v lepší kvalitě.

Slavnostní zahájení hokejové sezony 2016/2017 ve Východočeském divadle, bylo druhou významnou klubovou akcí, kde hokejový klub hostil své obchodní partnery a všechny oceněné hráče z řad mládežníků, kteří zde byli již tradičně vyhlášeni nejlepšími hokejisty uplynulé sezony. Do divadla jim přišlo zatleskat takřka tři sta hostů.

Zlatým hřebem večera bylo ocenění manželům Čáslavovým za jejich podporu dvou chlapců z Dětského domova v Pardubicích.  „Díky nim udělali Nicolas a Filip své první hokejové krůčky. Od té doby nemluvili o nikom jiném než o Petrovi. Nezůstalo ale pouze u bruslení. Všední dny střídaly dny sváteční a na Mikuláše měla Petra připravené nadílky i pro tyto dva malé uličníky, pak přišly Velikonoce a Petr si z dětského domova vyzvednul malé koledníky a šli spolu na koledu. Tenkrát jsem poprvé zůstala stát v němém úžasu a sklonila se před hokejovou hvězdou,“ řekla ředitelka Dětského domova Pardubice Kateřina Fialová.

Podle ní patří dík především dvěma ženám – Lence Šmidberské z Nadace Lenky a Romana Šmidberských a Petře Čáslavové. „Za vším hledej ženu. V tomto případě dvě ženy. Lenku Šmidberskou a Petru Čáslavovou. Lenka vzala Petru do dětského domova a nabídla spolupráci o zapojení dětí do kurzů bruslení. Manželé Čáslavovi tento slib naplnili svými činy a za to jim patří můj obdiv a dík,“ ocenila manžele Čáslavovi ředitelka Fialová.

Za svoji činnost dostali při slavnostním zahájení sezony na prknech Východočeského divadla od Nadace speciální cenu z broušeného skla. Představuje srdce v rozevřených dlaních. „Jsem velmi pyšná, že máme v týmu hráče takových kvalit, nejen hokejových ale i lidských. Vymyslela jsem proto speciální cenu pro Petru a Petra. Cena je symbolická, představuje srdce v rozevřených dlaních, protože si myslím, že vy dva máte srdce na pravém místě a dlaně, které dobré myšlenky mění ve skutky. Vy oba zbytečně nemluvíte a prostě konáte…“ řekla manželům Čáslavovým Lenka Šmidberská při předávání.

Ve druhé polovině večera pak hosté zhlédli divadelní představení v podání herců Východočeského divadla Limonádový Joe.

Dynamo společně

Fotogalerie ze společného setkání na severní tribuně

Fotogalerii z velkého setkání na severní tribuně Tipsport areny naleznete zde.

Fotogalerie ze společného zahájení nové sezony ve Východočeském divadle

Fotogalerii ze společného setkání ve Východočeském divadle naleznete zde.