28.07.2016
Jan Hrabal

Dynamo se začátkem srpna utká s Mannheimem ve Vrchlabí

PARDUBICE/VRCHLABÍ — Jediný přípravný duel, do kterého hokejisté Pardubic naskočí jako domácí, sehraje Dynamo ve čtvrtek 11. srpna 2016 od 17.00 hodin ve Vrchlabí. Východočeši se na místním zimním stadionu střetnou s německým Mannheimem.

„Víme, že Dynamo má mnoho fanoušků v Královéhradeckém kraji. Celé roky jezdí za námi věrně fandit. Jsem rád, že nám vrchlabský klub vyšel vstříc a umožní nám sehrání tohoto duelu na jeho stadionu. Věříme, že si na něj najde cestu mnoho našich fanoušků, a to nejen z okolí Vrchlabí,“ řekl generální manažer Dynama Pardubice Pavel Rohlík.

Zápas s Mannheimem je generálkou pardubického mužstva před startem Ligy mistrů. Vstupné na utkání bude činit 70 korun, zlevněné pro děti, studenty nebo seniory 50 korun, permanentky Dynama nebo Stadionu na tento duel neplatí.

Součástí zápasového programu bude i bohatý doprovodný program včetně soutěží o zajímavé ceny. Pardubický klub do nich věnuje hokejový dres a další fanouškovské předměty, dále pak dvě vstupenky na atraktivní první domácí extraligový duel se Spartou Praha. Dynamo přímo ve Vrchlabí uspořádá autogramiádu legend pardubického hokeje.

Fanoušci se mohou těšit na utkání hraném dle inovovaných pravidel ledního hokeje, v případě nerozhodného výsledku po šedesáti minutách se bude prodlužovat tři na tři, a to na pět minut. Pokud by i po nastavení zůstal výsledek nerozhodný, samostatné nájezdy by se jely v první sérii po pěti, poté s pravidlem o náhlém vítězství.

Pardubický hokej se do Krkonoš vrátí po třech letech, kdy se zde Východočechům podařilo zdolat Tapparu Tampere 3:2 po samostatných nájezdech v European Trophy, zápas vidělo 1325 diváků. Ještě o pět set fanoušků více dorazilo do Vrchlabí v srpnu v roce 2009, kdy Pardubice s Dominikem Haškem v brance porazily 3:0 místní tehdy prvoligový tým.

Nyní se pardubický hokej vrací do Krkonoš vrací s pozvánkou na atraktivní střetnutí s Adlerem Mannheim, předloňského mistra nejvyšší německé soutěže. Východočeský klub se naposledy s orly střetl na Spenglerově poháru v roce 2007, kdy prohrál 3:4. Třetí branku tehdy vstřelil současný kapitán Dynama Tomáš Rolinek.

Vrchlabí se může pochlubit nádherným zimním stadionem s kapacitou necelých 2000 diváků. Tamní prostředí je velmi přátelské, místní si velmi zakládají na bohaté nabídce občerstvení. Pro pardubické fanoušky bude k dispozici i tribuna k stání, kde budou moci fandit Dynamu spolu s příznivci Stadionu. Do Krkonoš se chystá i početná fanouškovská výprava z Mannheimu.