26.07.2016
Jan Hrabal

Trojice Pardubáků si zahraje Memoriál Ivana Hlinky

PARDUBICE — Skvělá vizitka pardubické mládeži! Trenéři národního týmu do osmnácti let nominovali na blížící se Memoriál Ivana Hlinky tři hokejisty Dynama. Na prestižním turnaji se představí Martin Kaut, Ondřej Machala a Filip Zadina.

„Víme, že jde o prestižní záležitost, chceme nastoupit v nejsilnějším složení,“ řekl už dříve pro www.hokej.cz trenér reprezentace do osmnácti let Václav Varaďa. Reprezentační osmnáctka se sejde na břeclavské půdě už v úterý 2. srpna 2016, o čtyři dny později má na programu generálku s Kanadou. Atraktivní duel s tradičním favoritem turnaje se uskuteční od 18.30 hodin. Samotný Memoriál Ivana Hlinky začíná v pondělí 8. srpna, Češi se v základní skupině postupně střetnou se Švýcary, Finy a Američany. Druhou skupinu, která se uskuteční v Bratislavě, potom tvoří týmy Slovenska, Kanady, Švédska a Ruska.

Šestnáctiletý Filip Zadina se může pochlubit již dvěma starty v seniorské Tipsport extralize, byl pozván už na kemp reprezentace do dvaceti let, za juniorku Dynama odehrál v minulé sezoně 19 utkání, v nichž zaznamenal 17 bodů (10+7). V týmu staršího dorostu se mohl pochlubit bilancí 22 bodů (15+7) v 12 odehraných duelech.

Spolu s ním se s A týmem Dynama připravuje na novou sezonu také Martin Kaut, který v minulém ročníku nastoupil ze zdravotních důvodů pouze k 19 utkáním, v nich byl ale velmi produktivní, vstřelil 12 branek a přidal 20 nahrávek.

Třetím Pardubákem do party je Ondřej Machala, jenž v minulé sezoně nakoukl do juniorky Dynama (6 utkání – 1+1), hodně vidět byl ve starším dorostu, za který vstřelil 13 gólů a navrch se může pochlubit 30 asistencemi z 34 zápasů.

Doplňme, že náhradníkem v českém výběru je bek Ondřej Trejbal, ve slovenském pak Adam Růžička, který v minulé sezoně hrál v Pardubicích.

Nominace české hokejové reprezentace do 18 let na Memoriál Ivana Hlinky (8.–13. srpna 2016, Břeclav a Bratislava)

Brankáři:

Jakub Škarek (HC Dukla Jihlava), Tomáš Vomáčka (Mountfield HK), Jiří Patera (HC Motor České Budějovice).

Obránci:

David Kvasnička (HC Škoda Plzeň), Jan Bednář (Bílí Tygři Liberec), Radim Šalda (Mountfield HK), Filip Král, Dalimil Mikyska (oba HC Kometa Brno), Ludvík Rutar, Jakub Galvas (oba HC Olomouc), Daniel Bukač (Piráti Chomutov).

Útočníci:

Filip Zadina, Martin Kaut, Ondřej Machala (všichni HC Dynamo Pardubice), Martin Nečas, Marek Škvrně, Matěj Novák (všichni HC Kometa Brno), Matyáš Svoboda (Piráti Chomutov), Jaroslav Dvořák (Mountfield HK), Jan Hladoník (HC Oceláři Třinec), Filip Chytil (PSG Zlín), Jan Kern (HC Slavia Praha), Ostap Safin (HC Sparta Praha), Jáchym Kondelík (HC Motor České Budějovice).

Náhradníci:

Martin Štohanzl, Michael Gaspar (oba Mountfield HK), Petr Eret, Jakub Pour (oba Plzeň), Ondřej Trejbal (HC Dynamo Pardubice), Radim Toman (Vítkovice), Tomáš Vochozka (České Budějovice), Jan Svoboda, Ondřej Buchtela, Dominik Pavlát (Chomutov), Jan Kalus (Třinec), Jan Václavek (Zlín), Jakub Wojnar (Sparta Praha), Adam Kalaj (Kladno).