23.07.2016
Jan Hrabal

Dynamo i Tesla! Brandon „Maxwall“ vyjede s novou maskou

PARDUBICE — V pondělí dopoledne vyjedou k prvnímu oficiálnímu tréninku na ledě hokejisté Dynama Pardubice. Brankář Brandon Maxwell se na něm pochlubí zbrusu novou maskou, která je samozřejmě laděna do červenobíla. Jejími základními motty jsou současný znak Dynama a historický Tesly.

Inspirací nového designu masky Brandona Maxwella je ta, kterou nosí Sergej Bobrovskij. „S Romanem Vítkem, který mi stříkal už loňský model, jsme si řekli, že bychom mohli využít jeho motiv, čili zeď a led vpředu. Do designu dokomponoval moje číslo, znaky Tesly a Dynama,“ řekl ke své nové ozdobě Brandon Maxwell.

V Pardubicích načne druhou sezonu, klubovou historii má v malíku. „Tesla je historické jméno organizace, pod tímto názvem získala dva mistrovské tituly ve zlatých 80. letech s Dominikem Haškem a dalšími skvělými hráči, navíc fanoušci jej hojně skandují. Doufám, že na toto období v nové sezoně navážeme. Logo Dynama je nádherné, tak jsme jej vložili na druhou stranu,“ okomentoval své myšlenkové postupy ve tvorbě nového designu.

Zadní část zdobí také koník… „Dovolil jsem si nechat nastříkat znak města Pardubic, které reprezentuji. Chci, aby každý viděl, za které město bojujeme. Jsem za to šťastný,“ hrdě doplnil k celému designu pardubický brankář, který se v průběhu minulé sezoně propracoval na post klubové jedničky.

Důležitým prvkem jeho nové masky je rovněž motiv zdi. „V mé poslední juniorské sezoně mi někteří fanoušci říkali „Maxwall“, čestně přiznávám, že mě tato přezdívka zaujala, navíc Bobrovskij má také motiv zdi na své masce,“ pousmál se Brandon Maxwell.

„Roman Vítek mi na poslední sezonu připravil nádherný design, tím letošním jej překonal, jsem za to velmi rád, nečekal jsem to, odvedl fantastickou práci. Snad mě nikdo netrefí do hlavy, aby ji nemusel přestříkávat,“ doplnil pětadvacetiletý gólman, který před tímto ročníkem podepsal nový víceletý kontrakt s východočeským klubem.

Případná oprava po zásahu pukem? Dva dny

Brandon Maxwell spolupracoval na nové podobě své masky s Romanem Vítkem ze společnosti Foxart.cz. Talentovaný airbrusher začal stříkat masky nejprve florbalistům, nyní prorazil i na hokejový trh.

„Na masce jsem pracoval osmnáct dvacet hodin, rozměřit a nalepit jednotlivé cihličky nebylo nic jednoduchého. Maska je velmi členitá, tyto přesné věci si žádají milimetrové zaměření. Na masce máme spoustu detailů, stíny a další… Průměrně strávím na helmě deset hodin, tady to byl skoro dvojnásobek. Brandonova maska je výjimečná,“ přiznal Roman Vítek.

Návrh masky trval hodinu dvě. „Brandon měl rychle jasno, věděl, jak bude vypadat. Nechtěl jsem úplně kopírovat Bobrovského masku, trochu jsme ji změnili. Konečný návrh jsme vyladili po čtyřech postupných, shodli jsme se na něm poměrně rychle,“ pokračoval s tím, že v případě poškození zásahem puku mu ji do dvou dnů opraví, aby opět zářila jako nová.

Brandon Maxwell není jediným brankářem Dynama s novým designem masky pro nadcházející sezonu. Ve finiši je výroba té, kterou bude nosit Martin Růžička. „Vymysleli jsme společně unikátní styl, který se skládá ze spousty proužků, Martin tam má další drobnůstky, které vymyslel. Designově bude podobná jako měl v Mladé Boleslavi, samozřejmě ji celou ladíme do červenobílých barev Dynama. Samozřejmostí jsou také symboly spojené s Pardubicemi, sám mi říkal, že se do tohoto designu zamiloval,“ doplnil Roman Vítek.

Fotogalerie