24.03.2016
Jan Hrabal

„Je to jen o nás. Jdeme to oddřít a prostě vyhrát!“

PARDUBICE — S jednoznačným cílem nastoupí v pátek od 17.00 hodin hokejisté Dynama k poslednímu utkání play out. Východočeši změří síly s Karlovými Vary, které potřebují porazit. „Máme to ve svých rukou, to je jedině dobře. Musíme do toho dát všechno,“ burcuje nejzkušenější zadák Pardubic Petr Čáslava.

Letošní statistiky Petra Čáslavy
Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. minuty
57 7 11 18 −1 52

V neděli neodehrálo Dynamo dobrý zápas, v Litvínově dostalo facku po výsledku 1:6. „To nebyla žádná smůla, zkrátka jsme hráli špatně. Každý si uvědomuje, v jaké jsme situaci. Nyní nás čeká poslední zápas v play out a prostě ho musíme vyhrát. Teď nemá smysl řešit, co, kde, kdy, jak, prostě musíme vyhrát. O ničem jiném to není,“ jasně vyhlásil pardubický bek.

„Nechci zápas extra přeceňovat. Samozřejmě všichni velmi dobře víme, že ho potřebujeme vyhrát. Abych se přiznal, nechci nad ničím jiným přemýšlet, prostě ho jdeme vyhrát! Bude to každopádně těžké, ale nikdo nemohl počítat, že play out bude jednoduché,“ pokračoval Petr Čáslava, který v play out nebyl ještě ani jednou vyloučen.

Všechna možná statistická čísla hovoří pro Dynamo, které zdolalo Energii ve čtyřech z pěti vzájemných utkání v této sezoně. „Prostě musíme jít a udělat to. Žádné statistiky a čísla nám v pátek zápas nevyhrají. Nechceme se tím ani zabývat, je třeba oddřít ho naplno a vyhrát. Musíme hrát celých šedesát minut, ne dvacet nebo čtyřicet. Zkrátka celý zápas odmakat od prvního do posledního. Pak nemusíme řešit, jak hraje Litvínov ve Vítkovicích. Je to jen o nás, o nikom jiném,“ prohlásil zkušený bek.

Poslední domácí utkání s Vítkovicemi zhlédlo v zaplněné Tipsport areně 9002 fanoušků. Dle vývoje předprodeje vstupenek to vypadá, že páteční návštěva by mohla být ještě vyšší. V historii vzájemných utkání dorazilo na Energii nejvíce fanoušků letos během vánočních prázdnin, a to 9116. Bude páteční číslo ještě vyšší? To se teprve ukáže.

„To je super. Lidem můžeme jen poděkovat, že nás v tom nenechali a obrovsky nám fandí. Věřím, že se jim odvděčíme a odehrajeme vítězný zápas a tím ukončíme sezonu. Devět tisíc fanoušků na utkání play out je něco fantastického, všichni všem děkujeme za ohromnou podporu. Je vidět, že nejen Pardubice ale i celý region je hokejový a máme opravdové fanoušky,“ doplnil Petr Čáslava.