28.03.2007
(PeN, HoH)

Osmá třída bojuje na přeboru žáků o mistrovský titul!

Velkého úspěchu mohou dosáhnout hokejisté 8. třídy HC Pardubice. Ti zvládli semifinálová kvalifikační utkání proti Klášterci nad Ohří a v závěru tohoto týdne bojují o mistrovský primát! Pardubičtí v sérii proti vítězi skupiny D (severní Čechy) nenechali nic náhodě. Vyhráli na ledě soupeře 15:1, doma přidali druhé vysoké vítězství 11:1.

„Vysoká vítězství jsou daná systémem soutěží mládeže. Skupin je víc a některé jsou zkrátka výrazně silnější než druhé. Klášterec nad Ohří byl sice vítěz skupiny, který v sezóně vyhrál drtivou většinu zápasů, ale kvalit našeho týmu nedosahoval. Moc šancí se přes nás dostat neměli,“ komentoval hladký postup do bojů o titul šéf sportovního centra mládeže Vladimír Bezdíček.

Ode dneška do pátku odehrají Východočeši přebor žáků v Kladně. Jeho vítěz bude moci zdvihnout nad hlavu mistrovský pohár. Spolu s Pardubicemi se na turnaj kvalifikovaly Sparta Praha, Slavia Praha, Olomouc, Vítkovice a Kladno.

„Hledat favorita je velice těžké, protože se s nimi tak často nestřetáváme. Bude to asi vyrovnané, protože kvalitní jsou všechny týmy, které se na turnaj dostaly. Záležet bude na tom, jak kterému mužstvu turnaj sedne. Rozhodně ale chceme uspět,“ doplnil Vladimír Bezdíček.

Podrobné informace o turnaji najdete na stránkách: www.hokej07.ic.cz/

Rozpis turnaje pro HC Pardubice

Den                       Soupeři                      Čas
středa, 28. února 2007    Pardubice – Sparta Praha     3:6
středa, 28. února 2007    Pardubice – Slavia Praha     3:2
čtvrtek, 29. února 2007   Pardubice – Olomouc          5:2
čtvrtek, 29. února 2007   Pardubice – Vítkovice        3:1
pátek, 30. února 2007     Pardubice – Kladno           6:3