22.1.2016
Adam Joska

Junioři doma podlehli Slavii

PARDUBICE — Po bezbrankové první třetině Dynamo v druhé periodě dvakrát inkasovalo. Ani vstup do poslední části hry se domácím juniorům příliš nepovedl a obdrželi další dva góly, Hoskovcova branka ve 49. minutě znamenala pouze snížení na rozdíl tří branek.

DHL extraliga juniorů, 35. kolo, pátek 22.1.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

1:4
0:0, 0:2, 1:2
Branky a nahrávky: 48:42 Hoskovec (Panna, Beran) – 26:54 Vildumetz, 32:09 Saňa (Nestrašil, Heldák), 41:56 Šteiner (Kašek), 43:09 Nestrašil (Ječný, Zderadička). Rozhodčí: Úlehla – Novák, Špringl ml.. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 0:4, 1:4.
Dynamo Pardubice: Červený – Horyna, Beran, Benýšek, Nedbal, Kučera, Faltys, Procházka – Panna, Hoskovec, Machala – Voženílek, Martinec, Ružička – Velinský, Dušek, Hlaváček – Barkóci.
Slavia Praha: Sochůrek – Drahorád, Novák, Saňa, Straka, Valík, Zderadička – Furch, Heldák, Ječný, Josefus, Kašek, Mareček, Nestrašil, Šteiner, Suda, Tejral, Vildumetz, Vyskočil.

Komentář

V úvodní třetině byla mírně aktivnější Slavia, jenže ani jeden z celků se ani přes jedno vyloučení na obou stranách nedokázal dostat do vážnější šance. V úvodu druhé periody zachránila domácí ještě branková konstrukce, ve 27. minutě se už ale Slavia prosadila. Straka se sice ukličkoval a nedokázal projít před obránce, jenže z jeho hole puk putovala před branku a Červený se ho snažil odehrát. Nakonec se kotouče ale zmocnil Tomáš Vildumetz, který s ním obkroužil branku, jelikož se gólman nestihl včas přesunout, tak ho mohl následně uklidil mezi tři tyče – 0:1.

Ve 33. minutě hosté potrestali vyloučení Benýška, Nestrašil svou přihrávku adresoval na Josefa Saňu, jenž vypálil z hranice pravého kruhu příklepem přesně k levé tyčce – 0:2.

Pražanům se nadále dařilo a ve 42. minutě se radovali již ze třetí branky. Kašek se otočkou v pravém kruhu zbavil obránce a při ní navíc poslal puk přesně mezi kruhy na Davida Šteinera, jenž ho z první nasměřoval směrem k pravé tyčce – 0:3.

O dvě minuty později využil chyby Červeného Viktor Nestrašil. Ten po obroužení branky mířil k bližší tyčce a jelikož gólman špatně přitiskl svůj beton k tyči, kotouč propadl až za jeho záda – 0:4.

I pardubičtí dokázali v utkání využít početní výhodu, to se jim podařilo ve 49. minutě, kdy se odražený puk dostal k Jakubu Hoskovovi, jehož nepříliš razantní bekhendové zakončení zapadlo až do branky, jelikož se Sochůrek nestihl včas přemístit – 1:4.

Po sérii vyloučení mohli domácí v poslední minutě zápasu ještě jednou snížit, když Novák chyboval v rozehrávce a byli sami dva proti brankáři. Novák nakonec své zahávání dokázal napravit a celou akci zastavit, ačkoliv málem doklouzal i s kotoučem až za brankovou čáru.