22.03.2007
Petr Novák, Jan Hrabal, fotografie Luboš Lang

Pavel Rohlík očekává agresivnější hokej, sestava se nemění

Navázat na včerejší výborný výkon. S takovým přáním vstoupí hokejisté HC Moeller Pardubice do dnešního utkání proti HC Mountfield České Budějovice. Východočeši včera ovládli celý zápas, zvítězili hlavně díky třem proměněným přesilovkám. Jenže dnes se může zaplněná ČEZ Arena Pardubice těšit na zcela jinou show. „Určitě na nás dneska vletí. Pokud totiž chtějí v sérii uspět, tak musí dneska vyhrát. Očekávám proto dneska agresivní hokej,“ řekl po dnešním dopoledním tréninku asistent trenéra HC Moeller Pardubice Pavel Rohlík. Dnešní zápas začíná opět v 17.00 hodin.

Při hře pět na pět včera sledovala pardubická aréna poměrně vyrovnanou partii. Největší rozdíl mezi oběma mužstvy panoval při nestandardním počtu hráčů. Při přesilovce si Moeller vytrvale vypracovával šance, v oslabení výborně bránil a leckdy ujel do nebezpečného brejku. Po jednom z nich bylo také nařízeno trestné střílení, které proměnil Petr Sýkora.

„Zvolili jsme asi dobrou taktiku, kterou pochopitelně nechci blíže popisovat. Potom se nám otevíraly potřebné prostory a potvrdilo se to v šancích, které jsme měli. Mohli jsme dát sice víc branek, ale Roman Turek je výborný brankář, takže jet na něj sám a dát gól je opravdu těžké. Je zkušený a ví, jak se má v brance postavit,“ pronesl Pavel Rohlík.

České Budějovice působily v úvodním semifinálovém klání trochu zakřiknutým dojmem. „Také mi to tak přišlo. Čekali jsme, že Budějovice přijedou s agresivní hrou, kterou hrály v průběhu sezony. Spíše vyčkávaly,“ podotkl.

„Nevím, jestli to bylo způsobené jejich delší přestávkou, nebo zda to hráči měli určené od trenéra. Jejich hra nám ale seděla a my jsme měli více ze hry. První a třetí třetinu jsme hráli výborně, jenom druhá ideální nebyla. Začali jsme zbytečně přidržovat kotouč, ale jinak jsme utkání zvládli výborně. Dnešní utkání ale samozřejmě bude jiné.“ pokračoval pardubický trenér.

Dorážet nadějné kotouče. Toť recept k překonání HC Mountfield.

Oproti Znojmu hrají České Budějovice více dopředu. „Myslím si, že Budějovice mají mnohem kvalitnější kádr. Včerejší výkon asi neodpovídá jejich skutečné síle a myslím si, že dnes to bude úplně jiný zápas,“ zamyslel se Pavel Rohlík. „Určitě nás přesvědčí o tom, že jsou výborné ve hře dopředu. Mají totiž řadu výborných hráčů, kteří jsou nepříjemní při napadání a v útočné fázi.“

Velkou devízou HC Mountfield i gólman Roman Turek, který v úvodním semifinálovém duelu pochytal 42 pokusů Pardubic. Klíčem k překonání brankářské opory Jihočechů je podle Pardubických dostávat jej pod tlak a pokoušet se o dorážky nadějných kotoučů. „Snaží se spíš ustávat souboje a nechodí tolik na led. Pokyn je jasný, chodit před brankáře a clonit mu. Střely potom nemůže tolik vidět,“ doplnil Pavel Rohlík.

Pardubická sestava v dnešním utkání bude totožná jako ve včerejším duelu. Přesně dle pravidla, že se vítězné složené nemění. Hrát tedy budou Petr Sýkora, který na konci první třetiny odkulhal včera do kabin, i Jan Snopek, jenž první zápas semifinále nedohrál.

„U Petra to bylo momentální. Dostal ránu na citlivá místa, ale o přestávce se dal dohromady a je v pořádku. Honza je hrozně tvrdý hráč, který za posledních pět let chyběl snad dva zápasy. Ten dokáže překousnout zranění a hrát tedy bude,“ dodal Pavel Rohlík.