26.11.2015
Adam Joska

Půltucet! Junioři Dynama otočili duel s Litvínovem

PARDUBICE — Tři využité přesilovky a dva góly v oslabení. Pardubičtí junioři sice s Litvínovem prohrávali, zápas ale v pohodě otočili. Nejprve v 18. minutě vyrovnal Lukáš Kučera, ve 2. třetině se prosadili Ondřej Panna s Tomášem Pipkem, v závěrečném dějství podepsali jasnou výhru dvougólový Denis Kusý a Radek Velinský.

DHL extraliga juniorů, 23. kolo, čtvrtek 26.11.2015, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Litvínov

6:1
1:1, 2:0, 3:0
Branky a nahrávky: 17:12 Kučera (Rohlík, Hoskovec), 20:18 Panna (Beran, Krajňák), 28:02 Pipek (Panna, Červený), 43:12 Kusý, 45:08 Velinský (Beran, Faltys), 50:54 Kusý (Rohlík, Faltys) – 14:10 Šimeček (Březák). Rozhodčí: Hribik, Veselý – Maštalíř, Urubčík. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 100. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 0:1, 6:1.
Dynamo Pardubice: Červený – Beran, Faltys, Horyna, Kučera, Šklíba – Barkóci, Benýšek, Dušek, Hlaváček, Hoskovec, Krajňák, Kusý, Martinec, Panna, Pipek, Rohlík, Velinský, David Voženílek.
Litvínov: Spěšný (45:08 Sklíba) – Brejžek, Březák, Brzek, Franc, Jonák, Šesták, Šíp, Vostárek – Bárdoš, Jícha, Najman, Reichel, Šimeček, Sklenička, Střibrný, Ujfaluši.

Komentář

Po vyrovnaném úvodu se do první vážnější šance dostal v polovině první třetiny Rohlík, když trefil z mikruží horní tyčku. O otevření skóre utkání si ale postaral v 15. minutě Litvínov. Po přesném pasu od Březáka unikl středem kluziště domácí obraně Jaroslav Šimeček, jenž vymíchal Červeného, položil si ho na led a poté již zakončoval do odkryté části branky – 0:1.

O tři minuty později už bylo vyrovnáno, když Dynamo dokázalo využít přesilovou hru. Lukáš Kučera dostal přihrávku od Rohlíka na modrou čáru, odkud vypálil a jeho pokus prošel až za záda Spěšného – 1:1.

Východočeši vstoupili dobře do druhé periody a již po osmnácti vteřinách otočili skóre zápasu ve svůj prospěch. Beranovu střelu od modré čáry dokázal tečovat těsně před gólmanem přesně mezi tři tyče Ondřej Panna – 2:1.

Ve 29. minutě se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Nejprve Najman dostal přihrávku do samostatného úniku, jeho zakončení však vyrazil Červený svým levým ramenem. Pardubičtí se vydali do rychlého protiútoku, který zakončil přesnou trefou Tomáš Pipek – 3:1.

I úvod třetí dvacetiminutovky domácím vyšel a dokázali se prosadit dokonce v oslabení. Z předbrankového prostoru překonal Spěšného ve 44. minutě Denis Kusý – 4:1.

O dvě minuty později Východočeši opět skórovali v početní nevýhodě. Radek Velinský vystihl přihrávku Litvínova, čehož využil a následně vypálil přesně nad vyrážečku gólmana. Ten po páté inkasované brance přepustil své místo v brankovišti Šimonu Sklíbovi – 5:1.

Sklíba inkasoval v 51. minutě, kdy se postaral o využití třetí přesilovky trefou přesně do levého horního rohu branky Denis Kusý – 6:1.