20.11.2015
Lucie Brožová, Jan Hrabal

Junioři v Edenu vydřeli cenné dva body

PARDUBICE — Výhru z ledu pražské Slavie si v pátek večer přivezli pardubičtí junioři. Východočeši sice hned zkraje zápasu prohrávali, na začátku třetí třetiny ale vyrovnal Tomáš Pipek a obrat Dynama dokonal vítězný nájezd Filip Zadina. Hosty výrazně podržel brankář Patrik Červený, který pochytal třiačtyřicet slávistických střel.

DHL extraliga juniorů, 21. kolo, pátek 20.11.2015, Zimní stadion Eden

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

1:2sn
1:0, 0:0, 0:1 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 3:34 Zídek (Zderadička, Josefus) – 45:36 Pipek (Rohlík), rozhodující samostatný nájezd Zadina. Rozhodčí: Schmejkal – Lhotský, Ovsík. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 91. Střely na branku: 44:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Slavia Praha: Sochůrek – Drahorád, Novák, Saňa, Straka, Valík, Zderadička – Furch, Ječný, Josefus, Kašek, Mareček, Nestrašil, Poruba, Sládek, Suda, Tejral, Vyskočil, Zídek.
Dynamo Pardubice: Červený – Beran, Faltys, Horyna, Kučera, Rudy – Barkóci, Benýšek, Dušek, Hlaváček, Hoskovec, Krajňák, Martinec, Panna, Pipek, Rohlík, Ružička, David Voženílek, Zadina.

Komentář

Do první periody vstoupili aktivněji domácí. Od první minuty drželi Pardubice v obranném pásmu a nepouštěli je do žádných akcí. Není tedy divu, že se už ve 4. minutě prosadil Václav Zídek. Po střele od Vyskočila od modré čáry vyrazil Červený kotouč pouze před sebe, kde se ho ujal právě Zídek. Ten stihl ještě udělat kličku do forhendu a překonal pardubického gólmana – 1:0.

I nadále zůstali domácí aktivnější. Ve vlastním oslabení zahrozil Vyskočil, který si najel za vyhozením a snažil se ho dostat až za záda Červeného. Pardubický brankář ale včas zaklapl své betony a skóre se neměnilo. Do kabin se tedy šlo s jednobrankovým vedením slávistů.

I do druhé dvacetiminutovky vstoupili domácí velice dobře. Ihned po buly se kotouče ujal Nestrašil a z levého kruhu střílel na Červeného. Ten vytáhl perfektní zákrok vyrážečkou. Největší šanci druhého dějství měl Poruba. Po nahrávce Furcha do středního pásma ujížděl sám na brankáře. Střelou zápěstím si ale na něj nepřišel. Velkou šanci měli i hosté. Po nepřesné rozehrávce Sochůrka se ke kotouči dostal hostující útočník, který ihned střílel na branku. Naštěstí pro domácí zasáhl Drahorád, který do střely vložil hokejku a kotouč nasměroval do rohu kluziště.

V poslední třetině dokázali hosté vyrovnat. Při vlastním oslabení ujel Tomáš Pipek do samostatného úniku a střelou zápěstím překonal Sochůrka – 1:1.

Po tomto gólu byli hosté velice aktivní. V posledních minutách se ale domácí vrátili zpět do hry. Nejprve to zkoušel Tejral z mezikruží. Červený se štěstím zasáhl ramenem. Poté se do šance dostal také Furch, který z výhodné pozice trefil jenom bránícího beka. V posední periodě tedy gól již nepadl a šlo se do prodloužení.

V prodloužení měl největší šanci Tejral. Ve středním pásmu se chopil kotouče a prokličkoval se až do útočného pásma. Tam vypálil od pravého mantinelu tvrdou střelu, která srazila brankáři masku. Jinak se v prodloužení ani jeden tým k větším šancím nedostal.

V samostatných nájezdech byl jediným úspěšným střelcem Filip Zadina. Střelou z mezikruží trefil přesně levý horní růžek Sochůrkovy branky.

Ohlasy po utkání

Petr Novák (HC Slavia Praha): „Byli jsme trochu bezzubí v koncovce. První dvě třetiny byly lepší, ale ve třetí třetině jsme navázali na výkon z minulého zápasu. Poslední perioda byla velice špatná. Taky jsme inkasovali při vlastní přesilovce, což ten zápas rozhodlo.“

Václav Baďouček (HC Dynamo Pardubice): „Myslím, že kdo se přišel podívat, tak viděl hezký hokej. Bylo to bojovné utkání. Obě dvě mužstva dobře bruslila. V první části měla Slavia trochu navrch. Poté se ta hra srovnala. My jsme nedali nějaké vyložené šance, ani soupeř ne. Mám dojem, že ty dva body pro nás jsou zasloužené. Možná jsme si šli za tím trošku víc.“