18.11.2015
Jan Hrabal

Richard Král: Važme si skvělých tří bodů z Vítkovic!

OSTRAVA — V neskutečně dramatický zápas se změnilo úterní utkání Pardubic na ledě Vítkovic. Východočeši ještě ve druhé polovině třetí třetiny vedli v Ostrava aréně 5:1 a směle kráčeli za pohodovými třemi body. Ano, kompletní zisk si připsali, jen k němu vedla strastiplná cesta i přes videorozhodčího, který odhalil, že vítkovická radost v čase 59:57,4 byla mylná, neboť Peter Ölvecký dopravil puk do brány kopnutím.

„Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany, snažili jsme se chodit do brejků. Vítkovice doma hrají aktivní, útočný hokej. Padesát minut jsme to zvládali perfektně, byli jsme lepší, měli jsme navíc výhodu trestního střílení. Podařilo se nám proměnit i některé situace, které nám tam minule nepadaly,“ zahájil své hodnocení napínavého duelu kouč Dynama Richard Král.

Fotografie z utkání

Vítkovice – Dynamo Pardubice: jak padaly branky

  • 5:09 David Tomášek (Tomáš Bokroš) – 0:1
  • 14:08 Petr Kolouch (Michael Vandas) – 1:1
  • 20:21 Lukáš Nahodil (Petr Sýkora) – 1:2
  • 25:30 Tomáš Rolinek (Tomáš Rolinek) – 1:3
  • 31:42 Petr Čáslava (Jakub Svoboda, Eduard Šimun) – 1:4
  • 40:33 Petr Sýkora (Tomáš Rolinek, Lukáš Nahodil) – 1:5
  • 50:52 Stanislav Balán (Jiří Burger) – 2:5
  • 52:12 Tomáš Kudělka (Lukáš Klok, Peter Ölvecký) – 3:5
  • 50:52 Roman Szturc (Tomáš Kudělka, Peter Čerešňák) – 4:5

Pak pokračoval na téma závěrečné šestiny zápasu: „Vypadli jsme na tři, čtyři minutky, kdy jsme mysleli, že to je hotové a nakonec jsme horko těžko vybojovali tři body. V závěru jsme spadli dolů a vypadalo to, že Vítkovice hrají přesilovku osm na tři. Kdybychom neměli tento výpadek, tak jsme mohli v pohodě vyhrát 6:1.“

V první padesátiminutovce museli být všichni fanoušci Pardubic spokojeni. Dynamo mělo zápas těžce ve své moci. „Ale v Karlových Varech jsme v prvních dvou třetinách dominovali více, mám pocit, že jsme zde měli více brankových příležitostí, nastřelili jsme tyčku, častěji jsme ujeli do samostatných nájezdů. Tady takový rozdíl nebyl. Ve Vítkovicích jsme proměňovali šance, které nám v KV Areně chyběly, zde nám to napadalo. Pro příště se musíme vyvarovat takových zaváhání, nemůžeme si myslet, že v padesáté minutě i za stavu 5:1 je zápas hotovým“ poznamenal Richard Král.

Dění na ledové ploše ostravské arény v závěru, to nebyl příběh pro slabší povahy. Vítkovice dvěma slepenými brankami snížily z 1:5 na 3:5, pak se prosadily čtyři minuty před koncem v přesilovce. Celá hala povstala a hnala hráče v bílých dresech na zteč.

„Do takového stavu se ale dostanou i světové mančafty, vidíme to třeba i ve fotbale. Jakmile tým dá jeden dva góly, neskutečně naroste a soupeř, ač měl zápas pod kontrolou, tak neodkopne balon od vápna. Buďme rádi za tři body z Vítkovic, to je pecka!“ zdůraznil Richard Král.

A k momentu 2,6 sekundy před koncem, kdy se Ostravané radovali z vyrovnání a to jim sebrali rozhodčí po konzultaci s kolegou u videa doplnil: „V naší situaci, ve které se nacházíme, jsem byl smířený, že to bude 5:5. Pro nás všechny byla obrovská úleva, že rozhodčí rozpažil. Byly to obrovské nervy. Po zápase jsme si řekli, že se ukázalo, co se může stát, když povolíme. Tohoto se musíme vyvarovat, zkrátka musíme hrát šedesát, ne pouze padesát minut.“

Nervy nadranc, ale #DYNAMO přivezlo tři body! #VITvPCE

Video zveřejněné uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),