26.9.2015
(HoH)

Z 1:3 na 5:3! Starší dorostenci vezou důležitou výhru z Jihlavy

JIHLAVA — Po skvělém obratu slaví starší dorostenci Dynama další vítězství. Po pátečním přejetí Havlíčkova Brodu uspěli i proti druhému celku z Vysočiny – v Jihlavě vyhráli 5:3. Východočeši sice ještě v závěru druhého dějství prohrávali rozdílem dvou branek, ale pak to přišlo: čtyřmi brankami v řadě dokázali pardubičtí mladíci získat zápas na svou stranu. Dva góly vstřelil obránce Ondřej Trejbal, dále se trefili Ondřej Paliesek, Michal Žouželka a Viliam Šeliga.

NOEN extraliga staršího dorostu, 8. kolo, sobota 26.9.2015, Horácký zimní stadion

Dukla Jihlava

Dynamo Pardubice

3:5
1:1, 2:1, 0:3
Branky a nahrávky: 6:00 Strnad (Huňáček, Mareš), 33:34 Berka (Mejzlík), 34:40 Vrátný (Strnad) – 3:40 Trejbal (Kaut, Machala), 39:52 Paliesek (Kaut, Machala), 43:54 Žouželka (Kaut), 50:15 Trejbal (Machala), 55:32 Šeliga. Rozhodčí: Čech – Skopal, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 78. Střely na branku: 27:39. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:5.
Dukla Jihlava: Šťastný – Havelka, Huňáček, Mareš, Slabý, Srnský, Stark, Vála – Adam, Berka, Čermák, Heinrich, Jindra, Mejzlík, Oščádal, Slabý, Strnad, Vrátný.
Dynamo Pardubice: Klouček – Trejbal, Žouželka, Mert, Javůrek, Boček, Bureš, Matýs, Leder – Paliesek, Kaut, Machala – Syrovec, Pochobradský, Šeliga – Machač, Roubal, Martínek – Štefka, Petrus, Kubišta.

Komentář

Podívejte se na vítěznou branku Ondřeje Trejbala z 51. minuty!

Již po osmapadesáti vteřinách hry se do šance dostal Mert, jenž nadvakrát domácího gólmana neprostřelil. Úvodní přesilovka přišla již po třech a půl minutách hry a Pardubičtí jí využili za osm vteřin. Machala vyhrál buly pro Kauta, poslal kotouč na Ondřeje Trejbala a ten završil spolupráci odchovanců žďárského hokeje prostřelením všeho, co mu stálo v cestě. Jihlava oplatila soupeři stejnou mincí, využitou přesilovkou – 0:1.

Huňáčkem nahozený kotouč před branku sice Klouček příliš neviděl, přesto puk stačil zlikvidovat, s dorážkou hned poté přispěchal Milan Stnad a poslal puk nad ležícího gólmana – 1:1.

Když poslal sudí Robert Čech na trestnou lavici dalšího hráče Dukly, ostřelovaly Pardubice branku domácích ze všech možných pozic, Kautovu i Trejbalovu dělovku od modré vytáhl jistý Šťastný. Již při hře pět na pět propadli hosté ve středním pásmu, Oščádal se řítil na Kloučka, kterého kličkou do forhendu nepřekonal. Když se netrefil ani v závěru třetiny Huňáček, kterého tváří v tvář vychytal jistý gólman hostí, šlo se do kabin za stavu 1:1.

Druhá třetina přinesla pohlednější a rychlejší hokej než část první. Čermák před branou po pasu Heinricha nejprve trefil Kloučka, napodruhé zasáhl puk v letu a zamířil těsně vedle. Na druhé straně zastavila ránu Kubišty z levého kruhu pravá tyčka. Šťastný v brance Dukly ukázal, že mu není cizí zákrok semaforem, ve kterém schoval tvrdý pokus Martínka do levého rohu, navíc kotouč ještě stihl rozehrát na spoluhráče.

V čase 33:34–34:40 se jihlavští ujali dvougólového vedení. Nejprve si Mejzlík spravil chuť po tom, co v předcházejícím přečíslení těsně minul branku, protože poslal puk na najíždějícího Josefa Berku a domácí sedmnáctka zblízka šikovně doťukla puk do sítě – 2:1. Poté v přečíslení zavezl Strnad puk na levý kruh, přihrál jej Josefu Vrátnému, jenž sice netrefil kotouč ideálně, nicméně Klouček se přesunout nestihl – 3:1.

Zdálo se, že si Dukla odnese do třetí třetiny právě dvougólový náskok. Pardubičtí se pustili do útoku a i když pas Machaly na Kauta neprošel, dostal se Kaut k puku, přiťukl jej Ondreji Paliesekovi a hosté 7,2 vteřiny před koncem části vstřelili kontaktní gól – 3:2.

Vrátit červenožlutým dvougólové vedení mohl na začátku třetí třetiny Mejzlík, jenže střeleckou smůlu ranou pod horní tyč neprotrhl, Kloučkova lapačka byla na místě. Sklonek čtyřiačtyřicáté minuty přinesl srovnání stavu. Huňáček ještě zamezil Machalově dorážce do volné klece, Pardubice poté udržely puk, Kaut našel na modré Martina Žouželku, bek hostí napřáhl k ráně a kotouč se zastavil až v síti – 3:3.

Dynamu nalilo vyrovnání krev do žil a tlačilo se před branku soupeře, tím spíš, že v polovině poslední dvacetiminutovky mělo možnost přesilovky. Kautova dělovka od modré ještě skončila v lapačce Šťastného. Když krátce poté vypálil od modré Ondřej Trejbal, mohl strážce jihlavské klece jen bezmocně rozhodit rukama, neviděl totiž vůbec nic – 3:4.

O třech bodech pro Východočechy rozhodl Viliam Šeliga, který se nejlépe zorientoval před brankou a čtyři minuty před koncem upravil na konečných 3:5.

Zápasy v sezóně

Přát., 6. 8. 2015
PCE - JIH
5:1
Přát., 12. 8. 2015
JIH - PCE
12.08.2015
1. kolo, 4. 9. 2015
PCE - JIH
2:6
8. kolo, 26. 9. 2015
JIH - PCE
3:5
15. kolo, 23. 10. 2015
PCE - JIH
1:2
22. kolo, 24. 11. 2015
JIH - PCE
0:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube