21.08.2015
Jan Hrabal

Otevřete hokejové brány, soutěžní sezona začíná!

PARDUBICE — A je to tady! Začíná nový ročník – hokejisté Dynama Pardubice nastoupí dnes od 18.30 hodin proti Davosu ve svém úvodním utkání v Lize mistrů. Pokladny Tipsport areny jsou otevřeny od 9.00 do 12.00 hodin a od 13.00 do 18.30 hodin. Vstupenek na zápas je dostatek, pozvěte všechny své známé a přijďte se podívat na DYNAMO!

Už žádné čekání a testování. Teď to Dynamo roztočí v plné parádě! „Naše příprava proběhla tak, jak jsme si představovali. Už jsme se začali také věnovat přesilovým hrám, vhazováním v obou pásmech tak, abychom do soutěže nastoupili co nejlépe připraveni. Lize mistrů přikládáme velkou váhu, chceme v ní být úspěšní,“ řekl asistent trenéra Pardubic Václav Baďouček.

Fanoušci

Přijďte fandit!

Na utkání s Davosem je dostatek volných vstupenek na pokladnách Tipsport areny. Ty jsou otevřeny od 9.00 do 12.00 hodin a od 13.00 do 18.30 hodin. Jednotné vstupné k sezení činí 100 korun a 50 korun k stání. Při platbě kartou DYNAMO můžete uplatnit 15% slevu.

Páteční trénink vedli Miloš Říha se svým asistentem, z juniorky vypomohl také Richard Král, jenž se věnoval vhazováním. „On je v tomto oboru velmi zkušený. Jeho služby využijeme i v průběhu extraligové sezony, ostatně tak jsme se i domlouvali. Určitě se bude s námi na trénincích objevovat a vypomáhat nám,“ poznamenal Václav Baďouček.

Veškerá soustředěnost kabiny Dynama směřuje k sobotnímu utkání. Pro Davos se jedná o druhé střetnutí v Lize mistrů. Předevčírem získal tři body po výhře 4:0 na ledě Färjestadu.

„Davos ve Švédsku potvrdil, že je nesmírně silný. Vyhrát 4:0 ve Švédsku má svou sílu a to si uvědomujeme. Určitě očekáváme úplně jiné utkání oproti poslednímu vzájemnému zápasu ve Vallée de Joux,“ nechal se slyšet pardubický kouč.

„Je výhodou, že jsme si mohli nastudovat jeho zápas s Färjestadem a hráče upozorníme na konkrétní prvky v jeho hře, které se během utkání opakovaly. Pro nás je dobře, že zde uhrál takový výsledek, po něm jsme zcela zapomněli na výhru před necelými dvěma týdny. Bude to jiný zápas,“ pokračoval Václav Baďouček.

Dynamo půjde na Davos v takřka plné zbroji. „Mimo hru je Ladislav Havlík, jehož ruku stále zdobí sádra, na tréninku se bohužel zranil Jan Starý. To jsou dvě komplikace, jinak máme mančaft kompletní. Všichni se těšíme na první soutěžní utkání!“ vyhlásil trenér Dynama.

Celý tým věří, že do Tipsport areny nalezne svou cestu co nejvíce fanoušků. „Hokej se hraje pro lidi, je příjemné, když nastoupíte před plným hledištěm, než když zeje prázdnotou. Pevně věřím, že na toto utkání si najde cestu vysoký počet diváků. Jsem optimistou: jestliže na první přípravný duel s Mladou Boleslaví přišlo 700 fanoušků do haly a další se nedostali, tak věřím, že nyní jich bude nejméně čtyřikrát více,“ doplnil Václav Baďouček.

Aktuálně z kabiny Davosu

HCD dokázalo vyhrát v prvním utkání letošního ročníku Ligy mistrů jednoznačně 4:0 na ledě Färjestadu. Švýcarský tým vstřelil dva góly ve vlastním oslabení! „Naše skvělá hra v něm dala energii,“ řekl pro deník Südostschweiz Andreas Ambühl. Davos byl v utkání aktivnější – vyhrál jej 28:25 na střely.