16.07.2015
(HoH)

Junior Patrik Červený má první masku s Dynamem

PARDUBICE — Ač pochází z Náchoda, v hokejovém srdci mu bije pardubické Dynamo. Brankář Patrik Červený je prvním gólmanem, který si na novou masku nechal nastříkat symboly nového znaku klubu, za který chytá. Poprvé se s ní pochlubil na prvním tréninku pardubické juniorky ve čtvrtek v podvečer.

„Cítím se jako Pardubák, proto nebylo co řešit a po změně znaku klubu a návratu k tradičnímu názvu jsem zvolil tyto motivy. Vše vymyslel Roman Vítek ze společnosti Foxart, odvedl vynikající práci. Maska se mi moc líbí,“ pověděl osmnáctiletý gólman Dynama.

Na masce má dále rytíře Ješka z Pardubic před Milánem na koni se štítem a na něm nápis Dynamo. „Na masce mám pro sebe důležité symboly: lilii, která je hlavním symbolem Darmstadtu v Německu, kde jsem sedm let žil, dále pak znak Náchoda, odkud pocházím,“ pokračoval Patrik Červený, který bude brzy mít také německé občanství: „Proto tam mám obě vlajky.“

Nadějný gólman přestoupil před dvěma lety do Pardubic, v minulé sezoně, ač byl věkově starším dorostencem, už chytal ve druholigovém Žďáru nad Sázavou. „Vážím si možnosti chytat v Pardubicích. Jsem vděčný za to, že jsem mohl absolvovat přípravu s A týmem Dynama, moc se těším na novou sezonu, do které mám několik velkých cílů, tak snad se mi a celému týmu je povede splnit,“ doplnil Patrik Červený.

Fotogalerie