12.07.2015
Jan Hrabal

FOTO a VIDEO: Hokejová škola zaplnila Tipsport arenu

PARDUBICE — Více než stovku dětí přivítal druhý ročník Hokejové školy Dynama Pardubice. V neděli odpoledne se sjely do Tipsport areny, kde se zabydlely v kabinách, nafasovaly dres s tričkem a zamířily na vstupní testy.

skola.hcdynamo.cz

„Máme obrovskou radost, že po loňském úvodním ročníku, jsme zaznamenaly nárůst přihlášek a v závěru jsme museli některé z kapacitních důvodů odmítat. Pro děti jsme připravili pestrý program, aby se zdokonalily v ledním hokeji, abychom jim přiblížili naši organizaci, nabídli jim stoprocentní servis a samozřejmě, aby se také pobavily,“ řekl sportovní ředitel Hokejové školy Dynama Pardubice Pavel Rohlík.

Přestože úvodní sraz byl naplánovaný na druhou hodinu odpolední, tak první zájemci přicházeli k Tipsport areně již krátce po poledni. Po rychlém vyřízení akreditací se děti odebraly spolu s trenéry do kabin. V každé kabině mají malí hokejisté připravený nápoj a drobné občerstvení. „Dbáme na stravování hráčů a jejich pitný režim. Jedná se o velmi důležité složky pro jejich sportovní vývoj,“ poznamenal Pavel Rohlík. Součástí druhého ročníku Hokejové školy Dynama Pardubice je také přednáška pro její nejstarší účastníky o správné výživě sportovců.

Pondělní program už je klasický: hned v 8.00 hodin ráno vyjede na led malé haly Tipsport areny skupina Petra Čáslavy, která bude jako první, kdo vyzkouší zamrzlou plochu, po ní budou první tréninkové dávky na ledě nabírat „Rolinkovci“, „Mikeskovci“ a „Královci“.

Součástí tréninkových dnů jsou samozřejmě fáze na suchu a také další doprovodné aktivity. Během týdne se děti mohou těšit na plavání v Aquacentru Pardubice nebo možnost vyzkoušet si aktivity v Lanovém centrum Pardubice.

„Loňský povedený ročník nastavil určitý standard, který chceme překonat. Nejsme komerční škola, ale kromě zdokonalení hokejových dovedností jednotlivců i díky individuálnímu přístupu našich profesionálních trenérů je naším cílem účastníkům nabídnout servis hodný klubu Dynamo Pardubice,“ doplnil ředitel školy.

Fotogalerie