21.07.2006
(HoH)

HC Moeller povede nový kapitán. Většinu hlasů kabiny dostal Miroslav Hlinka

S novým kapitánem vstoupí do následující sezony HC Moeller Pardubice. Pardubický tým povede do sezony 2006–2007, ve které chtějí Východočeši odčinit blamáž za uplynulý soutěžní ročník, nový muž, který na dresu bude mít velké „C“. Hráči v demokratické volbě zvolili kapitánem Miroslava Hlinku.

„Miloš Říha dal o novém šéfovi týmu hlasovat v kabině. Hráči napsali na papírky jméno, kdo by měl nosit kapitánské céčko a potom je odevzdávali trenérovi. Ten mi pak oznámil, že jsem získal největší počet hlasů a volba tedy padla na mě,“ uvedl v rozhovoru pro slovenský deník Šport třiatřicetiletý útočník, který v Pardubicích prodloužil smlouvu.

Miroslav Hlinka si v rozhovoru pochvaluje atmosféru, která v šatně panuje. „Chci být dobrý kapitán, spolu se zkušenějšími hráči chci vést mladé k tomu, aby si vážili, za koho hrají. Doufám, že nebudou vážnější konflikty a v kabině to zůstane jako doteď. Je v ní skutečně výborná atmosféra,“ řekl Miroslav Hlinka.

Nový kapitán podle svých slov dobře vychází s trenérem Milošem Říhou, oba spolu už působili v Karlových Varech. „Jsem rád, že i on projevil o moje služby zájem, věřím, že společnými silami vrátíme mužstvo na pozice v čele tabulky. Těch deset tisíc fanoušků, co pravidelně zaplňuje pardubickou arénu, si zaslouží, abychom jim ukázali pěkný hokej a bojovali o špičku,“ doplnil Miroslav Hlinka.

Celý rozhovor s Miroslavem Hlinkou pro deník Šport si můžete přečíst zde.