31.03.2015
Jan Hrabal

Petr Čáslava: Šampionát je obrovskou motivací

PARDUBICE — Také kapitán hokejistů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Petr Čáslava obdržel pozvánku od trenérů české hokejové reprezentace do národního týmu. K poslednímu čtvrtfinálovému utkání sice ze zdravotních důvodů nenastoupil, nyní už se cítí fit a těší se na příjemné prodloužení sezony, které by mohlo vyvrcholit domácí účastí na letošním Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji, které letos hostí Praha a Ostrava.

Letošní statistiky Petra Čáslavy
Část sezony Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. minuty
Tipsport extraligy 51 7 13 20 +3 32
Česká pojišťovna play off 8 1 2 3 −1 4

Pardubice skončily extraligovou sezonu na devátém místě po základní části, v předkole play off vyřadily Vítkovice 3:1 na zápasy, v dalším kole nestačily na Litvínov ve čtvrtfinálové sérii 1:4.

„Nechal jsem si všechno rozležet v hlavě. Den dva po vyřazení jsem dobrou náladu neměl. Sezona uzavřená není, bavíme se o tom tady s kluky i vedením klubu, hledáme příčiny brzkého vyřazení, abychom je odstranili,“ řekl Petr Čáslava.

Teď ale veškerou svou pozornost směřuje na reprezentační sraz. Dal se do kupy, aby se trenérům mohl hlásit v plné formě. „Má účast v národním týmu je vítaným oživením po ne zcela povedené sezoně,“ poznamenal pardubický obránce.

Naše stálice PETR #ČÁSLAVA a naděje – jeho syn Tomášek po postupu #hcpce do čtvrtfinále play off @telh_cz.

Fotka zveřejněná uživatelem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (@hcpce),

Petr Čáslava má na svém kontě 186 startů, dohromady vstřelil devět branek. Hrál na mistrovstvích světa v letech 2007 až 2013. „Vloni jsem nebyl, letos zase jedu na kemp a moc se těším! Věřím, že mi reprezentace pomůže zapomenout na nevydařenou klubovou sezonu,“ pousmál se.

Pardubice byly vždy zásobárnou národního týmu

„Účast na mistrovství světa je sama o sobě velikou motivací. Pro každého, kdo si chce zahrát na mistrovství světa, je ctí. Letos se navíc koná u nás, to je neskutečné lákadlo,“ pokračoval kolínský rodák a doplnil: „Ať se tam dostanu, nebo ne, tak věřím, že nás bude reprezentovat silný mančaft, který udělá úspěch.“

Kapitán #hcpce PETR #ČÁSLAVA včera odehrál 185. zápas za @narodnitym, zítra jej čeká další!

Fotka zveřejněná uživatelem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (@hcpce),

Nejbližší zápasy sehrají Češi přespříští týden na Horáckém zimním stadionu. „Přípravné utkání beru jako vítané zpestření, aby se do toho člověk zpět rychle dostal. Hrát za národní tým je něco jiného než v extralize i hokej je jiný. Hrajeme se Slovenskem v Jihlavě a pak se Švédskem v Timře, kde jsem hrál. Bude to zajímavé,“ řekl.

V národním týmu není z Pardubáků sám – pozvánku obdrželi také Lukáš Radil a Tomáš Zohorna, trenéři neopomněli také na obránce Jana Koláře a Jakubem Nakládalem nebo na útočníky Petra Koukala a Roberta Kousala. „Pardubice byly vždy zásobárnou národního týmu a já věřím, že do budoucna to bude pokračovat,“ uzavřel Petr Čáslava.