22.03.2015
(HoH)

Na reprezentační kemp míří také Pardubáci

PARDUBICE — Tři hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice budou bojovat o nominaci v české reprezentaci o účast na mistrovství světa. Na kemp ve Velkých Popovicích byli povoláni obránce Petr Čáslava a útočníci Lukáš Radil a Tomáš Zohorna.

Všichni tři hráči mají zkušenosti z reprezentace a byli oporami extraligového týmu v letošní sezoně. Petr Čáslava má na svém kontě již 186 reprezentačních startů, ve kterých vstřelil dohromady devět branek. Lukáš Radil reprezentoval patnáctkrát (tři góly) a Tomáš Zohorna oblékl dres národního týmu ve dvanácti utkáních (dvě branky). Z helsinského Jokeritu byl také povolán expardubický útočník Petr Koukal.

Petr ČáslavaPetr Čáslava se před letošní sezonou vrátil do Pardubic, které vedl s kapitánským céčkem. V základní části odehrál 51 utkání, v nich vstřelil sedm branek a navrch přidal třináct nahrávek, v play off chyběl pouze v posledním duelu ze zdravotních důvodů, jeho bilance v play off České pojišťovny je osm odehrnaých zápasů – jeden vstřelený gól a dvě asistence.

Lukáš RadilLukáš Radil oproti loňské sezoně sice trošičku ubral na nastřílených gólech, ale ještě více přidal na asistencích, aneb v základní části Tipsport extraligy nastoupil do všech 52 utkání, v nich vstřelil deset gólů a nastřádal nádherných devětadvacet asistencí. Play off uzavřel pardubický odchovanec vyrovnanou bilancí 3+3 v devíti odehraných utkáních v součtu předkola a čtvrtfinále.

Tomáš ZohornaTomáš Zohorna navázal na povedenou loňskou sezonu, v základní části (51 zápasů) se šestnáctkrát prosadil gólově, svým spoluhráčům přihrál na dvaadvacet gólů. V play off, ve kterém nastoupil ke všem devíti zápasům, vstřelil jediný gól, na dalších pět nahrál.