15.03.2015
Jan Hrabal

Starší dorost čeká domácí čtvrtfinálové derby. Přijďte fandit!

PARDUBICE — Důležitý první čtvrtfinálový duel na ledě Hradce Králové starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice zvládli, ke splnění svého cíle ale potřebují druhou výhru. O ní budou s východočeským rivalem bojovat v pondělí 16. března 2015 od 18.00 hodin ve velké hale Tipsport areny. Vstup na zápas, na který se chystají také Dynamo FANS, je zdarma vchodem přes vrátnici haly.

Čtvrtfinále RAKO extraligy staršího dorostu se hraje na dvě vítězná utkání. Všichni tedy moc dobře ví, co znamená úvodní výhra z královéhradeckého ledu… „Kluci si uvědomují, že si nemohou dovolit udělat chybu. Musíme být trpěliví, hrát svoji hru a podstatně více zakončovat. V sobotu jsme udělali první krůček, ale nic není hotové. Soupeř je velmi silný, hraje nesmírně obětavě. V domácím zápase se mu musíme znova postavit,“ ohlédl se za první výhrou v sérii trenér starších dorostenců Miroslav Vybíral.

Patrik ČervenýJeho svěřenci předvedli ve Fortuna aréně zodpovědný výkon, který jistil stoprocentní brankář Patrik Červený.

Gólmanská opora předvedla koncentrovaný výkon a dvacet vynikajících zákroků, lapila dvojí trestná střílení Královských lvů. I díky ní se Pardubice po šedesáti minutách radovaly z výhry 2:0.

„Na začátku zápasu jsem byl trochu nervózní, ale pak to ze mě po deseti minutách spadlo. Jsem rád, že jsme vyhráli. Nic to ale neznamená, udělali jsme pouze první krůček,“ řekl šéf pardubického brankoviště.

Patrik Červený pochází z Náchoda, v Pardubicích působí druhým rokem, ostatně červenobílé barvy oblékl po třech letech strávených v Hradci Králové. „Teď už to tak nevnímám jako vloni. Vzpomínky mám v hlavě stále, v Hradci Králové mám kamarády. Samozřejmě se vzájemně hecujeme, to k tomu ostatně patří,“ pousmál se.

„Sobotní zápas jsme odehráli velmi zodpovědně. Podle mě jsme se trochu poučili ze série z Plzní, kde nám hrozilo vyřazení, to jsme nechtěli hned po prvním duelu dopustit. Od začátku byla naše touha vyhrát obrovská. Hodně nás uklidnila branka na 1:0, pomohla nám,“ pokračoval pardubický brankář.

Druhý duel čtvrtfinálové série je na programu v pondělí 16. března 2015 od 18.00 hodin v pardubické Tipsport areně. „Celá kabina se na zápas těší, snad dorazí náš fanklub a uvidí dobrý zápas s vítězným koncem pro nás. Uděláme pro to všechno,“ vyhlásil Patrik Červený.

Vojtěch Budík: Důrazný hokej? O tom je play off

Vojtěch BudíkPardubičtí se hodně spoléhají na týmový výkon, který rozhodl první vzájemný duel. „Dobře jsme bránili, rychle jsme posílali puky a když byla možnost vystřelit, tak jsme neváhali. Měli jsme také štěstí, že jsme se dvakrát prosadili a oni ne. Hodně nám pomohl výborný výkon Patrika Červeného,“ řekl obránce Vojtěch Budík.

Královští lvi hráli velmi bojovně, každý souboj dohrávali. „Hradec Králové vždy hraje velmi do těla, my se s tím musíme popasovat. Nevšímáme si toho. Taky hrajeme důrazný hokej, o tom je play off,“ potvrdil.

I sedmnáctiletý bek, který už v minulé sezoně sbíral první zkušenosti v juniorské extralize, vyhlíží pondělní zápas. „Je to prostě derby, které musíme vyhrát! Hrajeme doma, máme šanci postoupit do semifinále… Všichni se budeme snažit, uděláme všechno pro to, abychom to zvládli,“ vyhlásil talentovaný zadák.

Zápas v Hradci Králové navštívilo přes tři sta diváků, domácí tým hnal dopředu také kotel… „Bubnovali tam, vnímali jsme to. Rádi bychom pozvali všechny naše fanoušky, aby také dorazili a pomohli nám v těžkém utkání. Už před čtvrtfinále jsme říkali, že rozhodne to, kdo bude víc v klidu a soustředit se na hokej. Snad to v pondělí potvrdíme a Hradec Králové podruhé porazíme,“ doplnil.