28.01.2015
Jan Hrabal

Užijme si derby a bavme se hokejem, říká Miloš Říha starší

PARDUBICE — Na pardubické střídačce odtrénoval 422 extraligových utkání, v pátek ale prožije Miloš Říha starší premiéru. Poprvé povede Pardubice v extraligovém souboji s Hradcem Králové. Derby s pořadovým číslem čtyři v této sezoně začíná v 17.10 hodin a doprovodí jej hlučná kulisa zaplněné Tipsport areny.

Postavení obou týmů v tabulce
Poř. Klub Záp. V – VP – PP – P Skóre Body Přesil. Oslab. Buly
5. Mountfield HK 42 21 – 2 – 1 – 18 113:108 68 16,83 % 86,34 % 52,70 %
6. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 42 21 – 1 – 2 – 18 130:128 67 18,30 % 81,42 % 47,64 %

„Viděl jsem dvě vzájemná utkání v letošní sezoně. Byl jsem na posledním zápase v Pardubicích, navštívil jsem i to v Hradci Králové. Jsou to derby hlavně pro diváky, pro nás trenéry je to zápas, ve kterém chceme mužstvo vést jako v každém jiném, aby jej pochopitelně vyhrálo,“ řekl hlavní trenér pardubického A týmu.

Nejbližší východočeský souboj nabídne duel šestého extraligového týmu s pátým. Oba týmy dělí pouhý jeden bod – Mountfield HK jich má na svém kontě po čtyřech výhrách v řadě 67, HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 66.

Nový trenér #hcpce MILOŠ #ŘÍHA opět v akci…

Fotka zveřejněná uživatelem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (@hcpce),

„Páteční duel je pikantnější v tom, že s Hradcem Králové soupeříme v tabulce. Vášně a atmosféra jsou samozřejmé, ale my se musíme soustředit hlavně na náš výkon a abychom doma vyhráli. To je pro nás nejdůležitější,“ prohlásil Miloš Říha.

Všechny zápasy obou krajských metropolí byly vyprodané a přestože na páteční duel zbývají poslední vstupenky, dá se očekávat, že i Tipsport arena bude hlásit plný stav obsazenosti.

„Pardubáci se nyní na Hradec Králové určitě těší a určitě nás čeká skvělý zápas ve výborné atmosféře. Byl bych rád, abychom si páteční východočeské derby užili a bavili se sportem. Hlavně se neurážejme, je to pod úroveň,“ nechal se slyšet pardubický kouč.

Úplný rozhovor s Milošem Říhou i o tom, jak vzpomíná na vypjaté zápasy se Slovanem Bratislava nebo derby Spartak Moskva – CSKA Moskva, naleznete v pátečním magazínu PUK, který bude také přílohou východočeských vydání Deníku.