20.01.2015
(HoH)

Musíme udržet přímý postup do play off, velí Dušan Salfický

PARDUBICE — Zlepšit defenzívu, udržet přímý postup do play off a posílit tým pro vyřazovací boje. Takhle vnímá sportovní manažer klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Dušan Salfický příští dny a týdny, které rozhodnou o (ne)úspěšné sezoně.

„Mezery vidím pořád, spokojenost není absolutní. Náš bodový zisk koresponduje s našimi předsezonními plány, ale podívám-li se na její průběh, tak jsme mohli mít bodů více,“ řekl Dušan Salfický.

Páté místo je solidní, 61 získaných bodů. Horší je to s negativním skóre 120:124… „To o něčem svědčí. S tímto ukazatelem nejsme spokojeni. Naši brankáři ještě nemají vychytanou nulu, to není dobré. Máme minimum zápasů s jediným obdrženým gólem. Naši největší slabinu vidím v defenzivní činnosti,“ prohlásil pardubický sportovní manažer.

„Snažili jsme se na to v průběhu sezony reagovat, obranu ale vnímám jako dlouhodobý problém. Věřím, že všechny kroky, které jsme během sezony udělali – změny v týmu, jeho posílení, nový trenér –, vnesou do mužstva impulz, který zlepší i hru směrem dozadu, abychom měli pozitivní bilanci,“ pokračoval Dušan Salfický.

Poměrně vysoký počet obdržených branek podle něj souvisí i s bilancí střelby. Zatímco Pardubice průměrně vypálí necelých 29 ran na bránu soupeře, gólmani východočeského extraligisty musí čelit zhruba o čtyřem střelám na zápas více. „Proto bych vysoký počet obdržených gólů neházel na brankáře. Na začátku sezony nás výrazně drželi při nevyrovnané obranné činnosti. Teď přišla část extraligové sezony, ve které by naopak hráči měli gólmanům pomoci a podržet je. Věřím, že si to nyní sedne všechno tak, jak si přejeme,“ nechal se slyšet.

Do konce přestupního období zbývají necelé dva týdny. Sportovní manažer klubu by rád pardubický tým posílil pro závěr sezony. „Chtěl bych dopsat na soupisku jednoho hokejistu z první ligy, pracujeme na doplnění kádru odjinud mimo extraligu. Závisí to na financích a ochotě klubů uvolnit tyto hráče. Vidím to padesát na padesát,“ řekl sportovní manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Úplný rozhovor, ve kterém Dušan Salfický také zhodnotil tři čtvrtiny základní části a nastínil plány do budoucna, si budete moci přečíst v magazínu PUK k pátečnímu utkání proti Třinci.