19.01.2015
Radek Klier, Jan Hrabal

Pardubicko pozná v úterý své nejlepší sportovce

PARDUBICE — I letos proběhne na začátku roku tradiční vyhlášení ankety „Nejlepší sportovci Pardubicka“, tentokrát za kalendářní rok 2014. Dekorování nejlepších sportovců regionu proběhne letos v úterý 20. ledna 2015 od 18.00 hodin v Kulturním domě Hronovická.

Na pódiu Kulturního domu Hronovická se představí během večera 36 sportovců z Pardubicka, kteří převezmou ocenění za své výsledky v minulém roce. Kategorie jsou rozdělené obdobně, jako v předchozích letech. Kromě kategorií individuálních, rozdělených na seniorské a mládežnické, dojde také na kolektivy, ale rovněž i na trenéry, zdravotně postižené sportovce i na populární Síň slávy.

„Komise, která měla za úkol vybrat nejlepší sportovce Pardubicka roku 2014, neměla vůbec lehký úkol,“ řekl místopředseda sportovní komise statutárního města Pardubic Petr Klimpl.

„Působí zde řada velmi úspěšných sportovních klubů, které skvěle reprezentují nejen Pardubice, ale i celou Českou republiku. V uplynulém roce získali pardubičtí sportovci celou řadu významných sportovních úspěchů – máme mistry světa, mistry Evropy, nespočet mistrů republiky. Porovnat jednotlivé výsledky v různých druzích sportů nebylo vůbec jednoduché. Nakonec vzešla desítka nejlepších v kategorii dospělých i dorostu, byly určeny i týmy, které si zaslouží ocenění,“ pokračoval.

V rámci slavnostní akce se diváci dočkají rovněž kulturního vystoupení, hlavním „hrdinou“ této části bude zpěvák Jakub Smolík, který oživí přibližně dvouhodinový program svými písničkami. Protože Pardubice jsou město s hlubokou sportovní tradicí, nebudou chybět ani čelní představitelé pardubického politického života.

Ze zaslaných kandidatur vybírala Sportovní komise Rady města Pardubice nejlepší sportovce, kteří stanou v úterý 20. ledna 2015 na pódiu Kulturního domu Hronovická. Vstupné na tuto zajímavou akci, během které bude možné vidět nejlepší sportovce Pardubicka, je zdarma.