29.06.2006
(HoH)

Fotbalová exhibice skončila vítězstvím pro HC Moeller

Vítězství v poměru 4:2 si připsali pardubičtí hokejisté v exhibičním utkání se svými kolegy z Chrudimi. Na stadionu v Pardubicích Pod Vinicí sehrál HC Moeller povedené střetnutí s druholigovým mužstvem, jehož dres bude v následující sezoně oblékat početná skupina bývalých pardubických hokejistů. Dvakrát se do chrudimské branky, kterou hájil Stanislav Mečiar, trefil útočník Jan Kolář, po jedné z branek přidali Jan Čaloun a Daniel Rákos.

Krásné fotbalové počasí přilákalo na stadion Tesly Pardubice zhruba dvě stovky diváků, která si užívala fotbalového umění obou mužstev. Nehrálo se na góly, nýbrž pro krásu a dobrý pocit. Hokejisté v kopačkách se ale za své umění rozhodně nemusí stydět, k vidění byla jak řada ostrých soubojů, tak i kupa nádherných fotbalových akcí. Třeba za perfektně rozehraný přímý kop Tomáše Blažka z dvaceti metrů, který skončil na břevně, by se nemusel stydět lecjaký špílmachr na právě probíhajícím světovém šampionátu v kopané.
HC Moeller Pardubice – HC Chrudim 4:2 (2:0).
Branky: 16. Jan Čaloun (z penalty), 34. a 38. Jan Kolář I, 56. Daniel Rákos – 40. David Pospíšil (z penalty), 48. Marek Zadina. Rozhodčí: Luboš Kubík.

LOGO: www.hc-chrudim.cz