21.11.2014
Jan Hrabal

Starší dorostenci i počtvrté v sezoně porazili Mladou Boleslav

MLADÁ BOLESLAV — Cennou výhru 3:1 si z Mladé Boleslavi přivezli starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Po dvou brankách Adama Ružičky a trefě Denise Kusého získali důležité tři body a posílili své postavení v elitní čtyřce. Ve všech čtyřech vzájemných soubojích tak Pardubice neztratily ani bodík.

RAKO extraliga staršího dorostu, 23. kolo, pátek 21.11.2014, ŠKOENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

1:3
0:1, 0:0, 1:2
Branky a nahrávky: 46:03 Planý (Řečínský) – 13:14 Ružička (Kusý, Budík), 43:01 Kusý (Martinec), 51:04 Ružička (Voženílek). Rozhodčí: Jílek – Špringl, Tasch. Vyloučení: 5:3, navíc Kučera (Pardubice) 5 minut a osobní trest do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 65. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Mladá Boleslav: Krofta – Chládek, Kalus, Marček, Mattis, Mlčoch, Řečinský, Tesař, Tichý – Bahanos, Dančišin, Kalaš, Kroni, Planý, Prokop, Rypar, Skořepa, Straka, Uřidil, Vajsejtl, Veselý.
Dynamo Pardubice: Klouček – Boček, Budík, Horyna, Kučera, Mikulčák, Rudy – Cach, Dušek, Jajcay, Krejčík, Kusý, Martinec, Petrus, Rohlík, Roubal, Ružička, Tomaník, Voženílek.

Komentář

Úvodní vhazování padlo se zpožděním a na výkonech obou mužstev to bylo v mrazivém prostředí malé haly znát. Oba celky se spíše oťukávaly, mírnou převahou se přeci jen prezentovaly favorizované Pardubice.

První velkou šanci měli hosté v početní výhodě poté, co Mlčoch vyhodil kotouč mimo hrací plochu a poslal tak svůj tým do třech. Hosté ale zaváhání nedokázali využít, v pasivní přesilovce na Kroftu nevyslali dostatek střel a když už ano, boleslavský brankář je za svá záda nepustil.

Na druhé straně mohl skóre střetnutí otevřít šikovnou tečí Rypar, proti jeho zakončení se ale stihl přesunout Klouček a ránu vyrazit mimo tři tyče. Po sérii nevyužitých početních výhod se paradoxně těsně po skončení prosadil po průniku od mantinelu Adam Ružička a rozesmutněl tak domácí hokejisty – 0:1.

Druhá třetina byla na brankové příležitosti chudší, než by si promrzlí diváci v malé hale ŠKOENERGO Arény přáli. Ve výraznější šanci se ocitl Kusý, jenž v početní výhodě cílil na poloodkrytou branku. Krofta se ale proti jeho zakončení skvěle přesunul a zkazil tak soupeři gólovou radost. Těsně před koncem třetiny se trefil Dušek, jeho pohledné branka ale nemohla být uznána pro ofsajd, který čárový odpískal s mírným zpožděním.

Hned zkraje závěrečného dějství uháněl sám na branku Planý, vymíchal si Kloučka a poté nezvládl zakončení, když kotouč poslal jen na beton hostujícího brankáře. Na druhé straně přišel trest z hokejky Denise Kusého jenž pohotově využil vyhrané vhazování od Martince – 0:2.

Své předchozí zaváhání v samostatném úniku napravil Jakub Planý, jenž se pohlednou stahovačkou mezi bruslemi zbavil obránce a zakončil přesně pod horní tyč pardubické branky – 1:2.

Poslední slovo si ale přeci jen vzaly Pardubice, když Pavel Tomaník sklepl těžkou přihrávku do útočného pásma. Krofta za kotoučem vyrazil, rychleji u něj ale byl právě on a po rychlé kličce zasunul puk do odkryté branky – 1:3.

V závěru měla Boleslav velkou šanci alespoň snížit po vyšším trestu Kučery, tu ale navzdory velké snaze za pačesy uchopit nedokázala a tři body tak po výhře 3:1 berou Pardubice.

Ohlasy po utkání

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): „Utkání bylo dlouho vyrovnané, kluci makali, nedá se jim toho mnoho vyčíst. Máme ale velký problém se střílením gólů. Uděláme čtyři chyby, soupeř je potrestá. Soupeř udělá deset chyb, my zkrátka nepotrestáme ani jednu. Semkli jsme se a herně zvedli, takže je mi hráčů v tuhle chvíli spíš líto. Úzké hřiště malé haly pro nás může být výhoda a hodláme ji využít, jak jen to půjde. Trénujeme tu a budeme i hrát zápasy.“

Miroslav Vybíral (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Bylo to hodně těžké utkání na úzkém hřišti. Víme, že tu boleslavský dorost trénuje a hraje. Soupeř byl výborně připraven a my měli v počátku velké problémy. Nicméně jsme se zvedli a možná jsme v pátek nebyli lepší, ale šťastnější. Podpořili jsme výkon bojovností a podržel nás brankář. Ustáli jsme i dlouhé oslabení v závěru, kdy jsme si zbytečně situaci zkomplikovali, ale kluci to zvládli a za to se jim patří poděkovat.“

Zápasy v sezóně

Přát., 7. 8. 2014
MBL - PCE
07.08.2014
Turnaj, 16. 8. 2014
PCE - MBL
16.08.2014
2. kolo, 6. 9. 2014
PCE - MBL
3:2
9. kolo, 3. 10. 2014
MBL - PCE
2:3
16. kolo, 25. 10. 2014
PCE - MBL
8:2
23. kolo, 21. 11. 2014
MBL - PCE
1:3

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube