17.11.2014
Adam Joska

Starší dorostenci rozjeli zápas s Jihlavou nadějně, získali pouze bod

PARDUBICE — Rychle vedli o dvě branky, ale do vítězství slibný duel s Duklou Jihlava starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nedotáhli. Mladí Východočeši po brankách Dominika Duška a Miroslava Rohlíka neudrželi nadějný stav, hosté z Jihlavy srovnali v základní hrací době a v samostatných nájezdech dokonali obrat.

RAKO extraliga staršího dorostu, 22. kolo, pondělí 17.11.2014, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Dukla Jihlava

2:3sn
2:1, 0:1, 0:0 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 6:27 Dušek (Tomaník), 11:06 Rohlík (Martinec, Rudy) – 18:25 Kolouch (Mejzlík, Pražák), 31:04 Kousal (Najman, Peschout), rozhodující samostatný nájezd Ondráček. Rozhodčí: Úlehla – Holeček, Kis. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:2. Diváci: 75. Střely na branku: 28:25. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Dynamo Pardubice: Červený – Boček, Budík, Faltys, Franc, Horyna, Rudy – Dušek, Jajcay, Krejčík, Kusý, Martinec, Petrus, Rohlík, Roubal, Tomaník, Voženílek.
Dukla Jihlava: Brož – Huňáček, Klofáč, Pražák, Smutný, Srnský, Váňa – Bambula, Kolouch, Kousal, Mejzlík, Najman, Ondráček, Oščádal, Peschout, Vala.

Komentář

Do zápasu sice vstoupila aktivněji Jihlava, v sedmé minutě avšak otevřeli skóre domácí. První střelu Východočechů dokázal ještě Brož vyrazit, ale na následnou dorážku Dominika Duška už nestačil – 1:0.

Po obdržené brance se hosté hnali za vyrovnáním, nemohli však najít ten správný recept na gólmana Červeného. Pět minut po první inkasované brance kapituloval Brož znovu, Rudy vypálil příklepem od modré čáry na hostujícího gólmana, který jeho pokus vyrazil betonem pouze před sebe a Miroslav Rohlík už poté jen v poklidu uklidil kotouč do odkryté klece a navýšil vedení svého celku - 2:0.

Minutu před koncem první části hry se podařilo Dukle ze svého tlaku vytěžit gól, trefou z bezprostřední blízkosti započal obrat svého celku Daniel Kolouch – 2:1.

Během první přestávky zhasla v pardubické ČEZ Areně světla, a tak se začátek druhé třetiny posunul o deset minut. Ani to ale hráče nerozhodilo a v druhé třetině předváděli pohledný hokej nahoru dolů.

Ve dvaatřicáté minutě po krásné souhře před pardubickou svatyní potrestal vyloučení Matěje Krejčíka Pavel Kousal, který vyrovnal stav utkání – 2:2.

Na konci druhé dvacetiminutovky sice Východočeši hráli přesilovou hru pět na tři, ale ani to jim nepomohlo ke vstřelení branky.

Třetí část duelu byla plná vyloučení, Jihlava měla možnost přesilové hry pět na tři jako v předchozí třetině Pardubice, ale ani její hráči ji nedokázali využít. Ani jednomu celku se nepodařilo vstřelit v základní hrací době rozhodující branku, a tak následovalo prodloužení.

V prodloužení zahrozila jen jednou Dukla, když její dva svěřenci jeli jen na jednoho pardubického obránce, ale ani po několika dorážkách nedokázali gólmana Červeného překonat.

V první sérii nájezdů ani jeden z hráčů neuspěl, až ve druhé překonal Jiří Ondráček brankáře Pardubic. Ve třetím kole nájezdů srovnal stav na 1:1 přesnou trefou Jakub Martinec. Další nájezd už Martincovi nevyšel podle jeho představ, a tak vše záleželo na Ondráčkovi. Jiří Ondráček proměnil i svůj druhý nájezd a rozhodl o vítězství Jihlavy a jednom bodu navíc pro své mužstvo.

Zápasy v sezóně

1. kolo, 5. 9. 2014
JIH - PCE
0:2
8. kolo, 27. 9. 2014
PCE - JIH
3:6
15. kolo, 24. 10. 2014
JIH - PCE
3:4
22. kolo, 17. 11. 2014
PCE - JIH
2:3sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube