26.09.2014
Marek Votke, Jan Hrabal, fotografie Jiří Zaňát (Zlin Press)

Extraliga? Nic jednoduchého, přiznal Tomáš Mojžíš

ZLÍN — První extraligový zápas za pardubický oddíl má za sebou obránce Tomáš Mojžíš. V pátek ráno svým podpisem stvrdil dohodu s klubem, vybral si číslo sedm a večer slavil výhru východočeského mančaft na ledě mistra. Díky ní se Pardubice posunuly na třetí místo extraligové tabulky. „Z extraligy mám obrovský respekt,“ přiznal po skončení utkání dvaatřicetiletý zadák.

„Jsem rád, že se nám povedlo vyhrát. Trochu jsem se trápil, kluci mi pomohli. Přece jen jem přes měsíc nehrál, extraliga navíc není vůbec jednoduchá soutěž. Kluci ji hrají celou kariéru, jsou sehraní a vědí o sobě. Je nepříjemné proti nim hrát, není to opravdu nic jednoduchého,“ pokračoval Tomáš Mojžíš.

Kolínský odchovanec se zapsal do statistik šestnácti a půl odehranými minutami ve třetím defenzivním páru s Blažem Gregorcem, dále pak má plusový bod za účast na ledě při gólu Tomáše Kauta, jednou vystřelil na bránu a připsal si čtyři trestné minuty, jednou šel za katr za podražení, podruhé za sekání.

„Musím se naučit extraligu hrát,“ pousmál se v narážce na své prohřešky. „Jednou nemám puk, vjede do mě hráč a já jsem vyloučený. Podruhé dám hokejku přes hokejku a je z toho sekání,“ komentoval.

Je možné, že tu zůstanu celou sezonu

Tomáš Mojžíš v pátek ráno podepsal dohodu s Pardubicemi. „Kdykoliv mohu odejít a naopak může klub kdykoliv se mnou ukončit smlouvu, jedeme ze dne na den, zápas od zápasu,“ přiblížil režim spolupráce.

Pardubický obránce se netají, že by nechtěl zkusit angažmá v zahraničí. „Situace není jednoduchá, počkám, kam mě vítr zavane. Samozřejmě, že bych neodmítl KHL, ale nemyslím teď, že taková nabídka reálně přijde. Uvidíme, co se stane. S Pardubicemi jsem měsíc trénoval, posledních čtrnáct dní jsme řešili, zda bych mohl za ně hrát. Bál jsem se hlavně kvůli zranění. Klub mi pak pomohl s pojistkou, a to bylo rozhodující. Samozřejmě se může stát, že tady zůstanu celou sezonu,“ doplnil Tomáš Mojžíš.