21.09.2014
Jan Hrabal

VIDEO: Nejdůležitější jsou tři body, přiznal Lukáš Radil

PARDUBICE — Dvěma góly se v utkání proti nováčkovi z Olomouce blýskl pardubický útočník Lukáš Radil. Nejprve ukázkově s Radoslavem Tyborem proměnil brejk dvou na jednoho v 57. minutě, aby poté uklidil při power play Hanáků puk do odkryté brány. Východočeši zdolali nováčka 3:1.

„Začali jsme dobře, trenéři nás nabádali, ať střílíme, měli jsme přesilovky a další šance. Bohužel pro nás Olomouc to fantasticky vylehala a vyblokovala. Nedostávali jsme se do vyložených šancí a to nás možná sráželo dolů. Druhou třetinu jsme odehráli velmi špatně, soupeř měl veliké šance, zápas se mohl přehoupnout na jeho stranu. Ve třetí jsme to trochu zlepšili, ale pořád to nebylo ono. Bereme tři body, ty jsou nejdůležitější!“ zhodnotil pardubický odchovanec výhru 3:1.

Právě on vstřelil vítězný gól v čase 56:43. „Lukáš Nahodil odvedl vynikající práci na modré čáře, kde zablokoval dva hráče Olomouce, Radoslav Tybor parádně přebruslil beka a hodil mi puk. Trochu mi střela sjela, ale padla a to se počítá!“ usmíval se.

Zápas podepsal trefou prázdné brány sedmnáct vteřin před koncem třetí třetiny. „Nejhorší góly jsou do prázdné brány, pro jistotu jsem to dovezl. Tak nějak jsem cítil, že to bude nejsprávnější řešení,“ prohlásil Lukáš Radil.

Právě jeho lajna spolu s Radoslavem Tyborem a Lukášem Nahodilem patří k velmi aktivním… „Jsem moc rád, že v každém zápase se prosadíme. Všichni tři jsme spíše dopředu, do obrany to trochu hoří… Naštěstí vždy vstřelíme gól, ty jsou nejdůležitější,“ uvedl pro klubový YouTube kanál.