10.07.2014
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Fanoušci se sešli na Kunětické hoře, sraz se povedl

PARDUBICE — Veselo bylo během posledního víkendu v okolí Kunětické hory u Pardubic. Fan Club HC Pardubice zde uspořádal již 18. mezinárodní sraz hokejových fanoušků, nakonec jich na východ Čech přijel rekordní počet.

„Většina obyvatel se v okolí Kunětické hory příliš nevyspala,“ pousmál se hlavní organizátor Karel Klodner. Mezinárodní sraz fanoušků se konal od 3. do 6. července 2014, k dispozici měli vynikající servis včetně možnosti využití speciálního autobusu, který účastníky zdarma rozvážel na trase Pardubice – Kunětická hora a zpět.

„Dlouho anoncované setkání hokejových fanoušků z celé České republiky se konalo přímo pod hradem. Jsme rádi, že nakonec dorazilo 350 příznivců ledního hokeje, což je nejvíce za celou osmnáctiletou historii těchto setkání,“ pokračoval bývalý předseda Fan Clubu HC Pardubice.

Prakticky po celou dobu srazu panovalo krásné počasí a všichni účastníci si tak mohli akci užít doslova plnými doušky. „Fanoušci jistě budou vzpomínat na turnaj ve Stiga hokeji, výlet parníkem po Labi i na setkání s legendou československého hokeje Vladimírem Martincem, který na akci zavítal a přispěl tak k celkově dobré náladě, která pod Kunětickou horou celé tři dny panovala. Výborné výkony předvedly také kapely, které vystoupily v rámci večerního a nočního programu,“ řekl Karel Klodner.

Podle něj se akce podařila, všichni fanoušci odjeli z východních Čech spokojeni. „Fan Club HC Pardubice tak může se vztyčenou hlavou předat pomyslnou organizační štafetu ševcům ze Zlína, kde se na začátku července 2015 uskuteční další setkání,“ doplnil hlavní organizátor.

Fotogalerie