22.01.2007
Redakce Pardubického hokejového Zvonu

Pardubičtí v NHL

V této rubrice, která vznikla ve spolupráci s redakcí hokejového bulletinu Pardubický hokejový Zvon vám budeme přinášet výsledky hokejistů, kteří hrávali za Pardubice, v nejslavnější lize světa – NHL.

Aleš Hemský (Edmonton Oilers)

Poslední zápas Edmontonu před utkáním výběrů Východní a Západní konference skončil až po uzávěrce tohoto vydání, hrálo se v noci na dnešek od čtyř hodin ráno. Bohužel tedy nevíme, zda se Aleš Hemský vrátil do sestavy nebo zda ho problémy s ramenem stále ještě přinutily zůstat na marodce. Podle USA Today byl jeho start v utkání s Calgary ???pravděpodobný“, takže pokud ne teď, po přestávce pro All star game by se do sestavy Edmontonu vrátit určitě měl.

38 utkání, 32 bodů (7+25), −5, 24 trestných minut
Střely na branku, úspěšnost střelby: 60, 11,7 %
Čas na ledě v posledním utkání: 7:58 minut
Průměrný ice time: 16:45 minut

Petr Průcha

Hokejisté Rangers odehráli v uplynulém týdnu jediný zápas, v noci na dnešek prohráli doma s Atlantou 1:3. Petr Průcha sice nic nepokazil, ale ani nic zvláštního nevymyslel a spolu se svými spoluhráči se před pauzou, kterou vyplní příští víkend All stars game, má o čem přemýšlet. Rangers se totiž trápí, porážka s Atlantou pro ně byla čtvrtým ztraceným zápasem z posledních pěti, v posledních třech duelech dali Jezdci navíc dohromady jen dva góly.

46 utkání, 19 bodů (10+9), −12, 18 trestných minut
Střely na branku, úspěšnost střelby: 76, 13,2 %
Čas na ledě v posledním utkání: 9:27 minut
Průměrný ice time: 12:42 minut

Michal Rozsíval (New York Rangers)

I obránce Rozsíval byl u toho, když Rangers prohráli v noci na dnešek s Atlantou, navíc si připsal dva záporné body v hodnocení plus/mínus. Za inkasované góly nemohl, ale to ho asi těší pramálo. Navíc mu v posledních zápasech vytrvale klesá ???ice-time“, v poslední době hraje Rozsíval pravidelně zhruba o tři minuty méně, než býval zvyklý. I on čeká na to, až se Rangers znovu naučí vyhrávat…

47 utkání, 24 bodů (5+19), +1, 26 trestných minut
Střely na branku, úspěšnost střelby: 59, 8,5 %
Čas na ledě v posledním utkání: 20:58 minut
Průměrný ice time: 22:59 minut

Jan Bulis (Vancouver Canucks)

Jan Bulis se nechal slyšet, že není ve Vancouveru spokojen. Podle svých slov by z klubu rád odešel a ???vůbec by ho nepřekvapilo, kdyby po utkání hvězd už patřil jinému týmu“. Zatím ale údajně oficiálně o přestup nepožádal. Zlobí ho, že ve Vancouveru nedostává tolik prostoru, kolik by chtěl. Když Bulis do týmu Canucks přestupoval, chtěl se zbavit nálepky defenzivního útočníka, chtěl dávat góly, ale… Jeho statistiky jsou všelijaké, ale ve čtvrté formaci se zázraky dělat nedají. V noci ze čtvrtka na pátek se Bulis blýskl gólovým brejkem ve vlastním oslabení, jestli mu to pomůže při hledání nového angažmá je ve hvězdách.

47 utkání, 16 bodů (9+7), −8, 46 trestných minut
Střely na branku, úspěšnost střelby: 68, 13,2 %
Čas na ledě v posledním utkání: 12:38 minut
Průměrný ice time: 14:05 minut

Milan Hejduk (Colorado Avalanche)

Stejně jako v případě Aleše Hemského si i statistiky zápasu Colorado – Detroit musíme nechat až do příštího vydání Zvonu – zápas totiž skončil až těsně před šestou hodinou ranní, tedy v okamžiku, kdy Zvon právě sjížděl z linky v tiskárně… Milan Hejduk podle předzápasových informací měl hrát jako obvykle ve druhé formaci, kde se mu v poslední době docela dařilo.



44 utkání, 30 bodů (15+15), +1, 32 trestných minut
Střely na branku, úspěšnost střelby: 151, 9,9 %
Čas na ledě v posledním utkání: 18:06 minut
Průměrný ice time: 17:00 minut

Dominik Hašek (Detroit Red Wings)

Ani statistiky Dominika Haška vám ze stejného důvodu nenabídneme úplně aktuální, jeden zápas se ale přeci jen do hodnocení vejde. Detroit prohrál v noci ze čtvrtka na pátek v Columbusu 1:3, Hašek byl ale naprosto bez viny. První gól dostal po dlouhém obléhání branky a poté, co jeho spoluhráči nedokázali vyhodit puk. Podruhé inkasoval, když Svitov metr před brankou přizvedl nad ledem letící puk pod břevno a potřetí poté, co vyrazil střelu, jenže vracející se Chelios neomylně zamířil do vlastní branky…

37 utkání, 2183:05 minut
Výhry/prohry po 60 min, v prodloužení: 25/8, 1/4
Inkasované branky, úspěšnost zákroků: 71, 91,1 %
Čistá konta: 6
Průměr branek na zápas: 2,03

Článek vyšel v hokejovém bulletinu Pardubický hokejový Zvon, číslo 20.