31.03.2014
(HoH)

Vítězem Radegast index aukce se stali potřební

PARDUBICE — Zelené Radegast index helmy, hokejky, dresy a další artefakty hokejových bojovníků znají již své nové majitele. Díky dobročinné dražbě, během níž jste měli šanci získat exkluzivní trofeje a spolu s nejlepšími hráči v bodování Radegast index pomoci dobré věci, se vybralo přes 70 000 Kč. Nejvíce vynesla podepsaná hokejka obránce HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Jiřího Vašíčka.

„S těmi nejobětavějšími hráči v Radegast indexu z jednotlivých klubů jsme se rozhodli díky veřejné dražbě přispět do nadací, s nimiž jejich kluby dlouhodobě spolupracují na regionální úrovni,“ vysvětlil ideu aukce Karel Kraus, marketingový manažer značky Radegast. „Každý z těchto hráčů věnoval součást hokejového vybavení, se kterým odehrál mnoho zápasů a tvrdých soubojů. Jsou tedy prověřené bojem  a pro hokejové fanoušky jsou cennou relikvií,“ dodal.

Samotná dražba Radegast index hokejových artefaktů vynesla 41 904 Kč. K této sumě napomohla i částka vydražená za podepsanou hokejku obránce HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Jiřího Vašíčka.

Radegast index

Radegast index je parametr statistik, který je sledován a zobrazován současně s oficiálními statistikami. Radegast index se zaměřuje na bojovnost hráčů. Skládá se z +/− bodů, blokování střel a blokování hráče (hit), což je fyzický kontakt s výjimkou faulu, který vede k zastavení nebo „dohrání“ soupeře.

Dražilo se celkem patnáct artefaktů a nejhodnotnější trofejí se stala hokejka urostlého pardubického obránce Jiřího Vašíčka. Fanoušek jí vydražil za 14 000 Kč. „Nečekal bych, že je někdo ochotný dát za hokejku tak vysokou částku,“ reagoval překvapeně pardubický zadák. „Samozřejmě jsem ale rád. Čím větší částka, tím více peněz půjde na dobročinné účely,“ dodal spokojeně.

Radegast, oficiální pivo hokejové extraligy, se rozhodl k celkově vydražené částce přidat navíc dalších 30 000 Kč. Z částky 71 904 Kč bude obdarován i Dětský domov Pardubice.