23.03.2014
(HoH)

Předveďte svou hlučnost a vyhrajte piva značky Radegast!

PARDUBICE — Na pardubické fanoušky čeká v neděli 23. března 2014 pořádná výzva. Na druhé domácí čtvrtfinále proti Třinci totiž vyšle Radegast, oficiální pivo hokejové extraligy, komisaře s profesionálním hlukoměrem. Ten změří, jak hlasitě se na pardubickém stadionu fandí. Pokud by byli pardubičtí fanoušci nejhlasitější ze všech osmi čtvrtfinálových arén, mohou se těšit na hořkou odměnu. Radegast totiž vynásobí nejvyšší naměřenou hodnotu deseti a přesně tolik hořkých piv dodá nejhlasitějším fanouškům.

„Díky fanouškům má play off tu správnou atmosféru nabitou emocemi. Měření hlasitosti nám ukáže, který klub má doma to nejbouřlivější prostředí,“ řekl marketingový manažer Radegastu Karel Kraus.

Pravidla jsou pro všechny kluby stejná. Měřit se bude vždy na jednom domácím zápase čtvrtfinále. Komisař bude stát během celého zápasu co nejblíže domácí střídačky, aby naměřená hodnota odpovídala tomu, co slyší hráči. Zatím platný rekord drží vítkovičtí příznivci, kteří vloni v zaplněné ostravské ČEZ Aréně dosáhli hlasitosti 119,3 decibelů. Nejhlasitější fanoušci play off, které určí měření během čtvrtfinále, získají pivní odměnu v podobě piv v počtu naměřené hodnoty vynásobené deseti.

Letošní novinkou bude měření v průběhu finálové série. „Rozhodli jsme se změřit hlasitost i během celého finále. Bude zajímavé sledovat, zda s rostoucím napětím poroste i výkon fanoušků. Uvidíme tak nejen souboj na ledě, ale i v hledišti,“ doplnil Karel Kraus.