18.03.2014
(HoH)

Hudy chytal výborně, usmíval se Tomáš Zohorna

TŘINEC — Slova chvály věnoval střelec vítězné branky prvního čtvrtfinálového utkání Tomáš Zohorna brankáři Júliu Hudáčkovi. Východočeši sehráli zápas ve Werk areně vynikající utkání. Po taktickém výkonu jej vyhráli 4:0.

„Klíčem k výhře byly ubráněné přesilovky Ocelářů. Měli jsme oslabení moc, v první třetině jsme hráli asi deset minut v oslabení, což si nemůžeme do dalších zápasů dovolit. Měli jsme i štěstí, že jim to nespadlo,“ řekl po skončení utkání Tomáš Zohorna, který již ve druhé minutě proměnil početní výhodu Východočechů.

Pardubice naskočily do zápasu po nedělním skalpu Slavie. Jejich program je velmi náročný. Ve Werk areně se ukázala ale jedna obrovská věc: rozehranost. „Říkali jsme si, že měli pauzu čtrnáct dní, že do toho tolik nepůjdou, ale hráli doma a hráli dobře. Ale my dávali góly a vyhráli,“ usmíval se Tomáš Zohorna.

„Pro nás to byla trošku výhoda, pomohlo nám to. My hráli zápasy, Třinec čtrnáct dní nehrál, nebyl v zápasovém tempu, to si myslím jim trošku uškodilo,“ pokračoval střelec dvaceti pardubických branek v této extraligové sezoně.

Rodák z Chotěboře si připsal v zápase dva kanadské body za zmíněný gól a nahrávku navíc, na ledě strávil téměř osmnáct a půl minuty. „Hráli jsme na čtyři pětky, trošku jsme šetřili síly, a když bylo potřeba v závěru zrychlit tempo, tak to trenér stáhl na tři,“ uvedl hráč s číslem 79 závěrem.