23.1.2014
Marek Votke

Junioři vydřeli bod se silnými Vítkovicemi

PARDUBICE — Těžký duel mají za sebou junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice proti Vítkovicím. Ostravané byli ve velké hale ČEZ Areny střelecky aktivnější, naráželi ale dobře organizovanou hru domácích. Ty poslal do vedení Michael Špaček, hosté otočili zápas v přesilovce v prodloužení.

NOEN extraliga juniorů, 31. kolo, čtvrtek 23.1.2014, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Vítkovice

1:2p
1:0, 0:1, 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 9:18 Špaček (Vácha) – 34:50 Puzič (Tomi, Blahuta), 60:42 Hawlík (Slováček, Tomi). Rozhodčí: Úlehla – Huryta, Urubčík. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Diváci: 90. Střely na branku: 19:45. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Bažant, Budík, Pilný, Štědrý, Vácha – Brida, Bureš, Fiala, Havel, Chvojka, Kysela, Pipek, Poulíček, Schneider, Špaček, D. Voženílek.
Vítkovice: Svoboda – Bail, Demel, Hawlík, Jonáš, Puzič, Rudl – Ballner, Blahuta, Česlík, Gelnar, Holý, Churý, Illéš, Kuťák, Ollender, Slováček, Sysala, Škutchan.

Komentář

Do utkání lépe vstoupily Vítkovice, ale postupem času se hra srovnala a z prvního gólu se radovali domácí. V desáté minutě se k odraženému kotouči po rychlém přečíslení dostal Michael Špaček a nadvakrát překonal Reného Svobodu – 1:0.

Michael Špaček byl do konce první třetiny ještě hodně vidět. Ihned po svém prvním gólu se objevil v další velké šanci, když trefil tyč vítkovické branky. Ve čtrnácté minutě potom ještě krásnou přihrávkou našel najetého Michala Bridu, ale ten na puk nedosáhl.

Nástup do druhé třetiny ovládli opět domácí. Sice druhou dvacetiminutovku zahajovali v oslabení, ale právě v něm ujel vítkovické obraně Lukáš Bureš, ale zakončil pouze do Svobody.

Pardubice dlouho nemohly vstřelit druhou branku a nakonec místo toho přišlo vyrovnání. Před brankou přesný pas zpracoval Ivan Puzič a tvrdou ranou srovnal – 1:1. Do kabin šly tak oba týmy po druhé třetině za vyrovnaného stavu.

Poslední třetina byla plná bojovnosti a boje o každý centimetr ledu. Oba celky se hlavně mohly spolehnout na své brankaře, což dokládají pouze tři branky utkání.

Za Pardubice měl v poslední části největší šanci Martin Fiala, jenž uháněl sám na Svobodu, ale dojíždějící obránce mu překazil zakončení.

Na straně Vítkovic to byl zhruba v polovině třetí třetiny Marek Holík, jenž rychle obkroužil pardubickou branku a zakončil nebezpečně, leč pouze do Vejmelkovy výstroje.

Hra se poté rozkouskovala vinou několika vyloučení na obou stranách a utkání tak došlo do prodloužení.

Hned v jeho úvodu byl ale přísně vyloučen Michael Špaček a Vítkovice nabídnutou převahu využily. Ke kotouči se v útočném pásmu dostal Adam Hawlík, nad ničím nepřemýšlel a svou střelou rozhodl zápas – 1:2.