24.11.2013
Jan Hrabal

Mladší dorostenec Milan Klouček: Jsme opravdový tým!

PARDUBICE — Jednou jsi dole, jednou nahoře. Přesně tak se vyvíjí sezona mladších dorostenců HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Ještě před měsícem se lopotili na posledním místě, nešlo jim skoro nic. Současnost? Mladíci vyhráli popáté v řadě, v neděli udolali silný Liberec 6:5 po samostatných nájezdech. Kabinu mladších dorostenců zahltila lavina obrovské radosti.

Letošní statistiky Milana Kloučka
Mužstvo Zápasy Góly Zásahy Průměr Úspěšnost
Starší dorost 2 2 22 2,03 91,67 %
Mladší dorost 12 33 360 2,75 91,60 %

„Utkání s Libercem bylo ohromně těžké. Pořád jsme dotahovali a nakonec jsme to zvládli. Nevzdali jsme se a bojovali jsme až do konce. Pocity jsou super,“ nadšeně vyprávěl brankář Milan Klouček po skončení utkání.

V něm zazářil pardubický útočník Filip Zadina. Třináctiletý forvard vstřelil hattrick ve hře, čtvrtou brankou rozhodl samostatné nájezdy. Ve třinácti zápasech v mladším dorostu vstřelil šestnáct gólů a na dalších šest nahrál. Skvostná bilance! „Filipovi se dařilo ohromně, zahrál skvěle. Dnes to byl především týmový výkon od nás všech,“ chválil pardubický gólman.

Z tváře šlo vyčíst jedno slovo: radost… „Víte, my jsme nebyli v jednoduché situaci, byli jsme poslední, prohrávali jsme, bylo to špatné. Pod novým trenérem Pavlem Rohlíkem se nám daří lépe, dokáže nás skvěle motivovat. Když se vyhrává, hned je nálada jiná,“ dojatě líčil Milan Klouček.

Za každý trénink s A týmem jsem rád

Pardubický odchovanec má na svém kontě dvanáct odchytaných zápasů v mladším dorostu, jeden ve starším, do toho pravidelně jezdí na srazy reprezentace do šestnácti let. „Za toto jsem velmi rád, opravdu jsem vděčný, že mohu reprezentovat naši vlast,“ poznamenal.

Lední hokej je dle jeho slov jeho životem, na školu ale nezapomíná. „Zatím to zvládám, dost mi vychází vstříc, za to bych chtěl všem poděkovat. Na samé to jedničky to není, ale tak nějak to zatím zvládám,“ rozesmál se Milan Klouček.

Každý hokejista má své sny… „Dostat se s týmem do play off,“ vyhrkl hned ze sebe. „Rád bych se samozřejmě udržel v reprezentaci,“ doplnil. Pardubice jsou v aktuální tabulce skupiny střed sedmé, na poslední postupové místo do vyřazovacích bojů ztrácí devět bodů.

Milan Klouček

Milan Klouček chodí občas trénovat s A týmem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice v roli třetího brankáře. „Za toto jsem velmi rád, pan Landsman mi to umožnil, je to skvělé. Každý trénink mi dodává pocit sebevědomí a zvyšuje to moje cíle, na které chci dosáhnout,“ poznamenal s tím, že v dálce hledí k ještě jednomu snu: „Chytat za pardubické áčko!“

Moc dobře ví, že má na čem pracovat. „Je toho dost a dost! Třeba musím zlepšit pohyb tělem, myslím vytáčení ramen a samozřejmě bych měl pokročit ve fyzičce. Pokud chci naplnit své tužby, tak musím makat víc a víc,“ dodal pardubický mladší dorostenec.