21.11.2013
Jan Hrabal

Děkovačky? Nejdřív musíme vyhrávat, ví Július Hudáček

PARDUBICE — Aktuální sezona pro něj nezačala nejlépe: v Kontinentální hokejové lize v Sibiru Novosibirsk odchytal jediný zápas, po příchodu finského brankáře Mikka Koskinena z klubu odešel. Nyní věří, že v Pardubicích ukáže své kvality, svůj přesun si brankář Július Hudáček pochvaluje.

„Jsem velmi rád, že to klaplo a mohu být v Pardubicích. Jsou tradičním klubem s vynikajícím zázemím a fanoušky. Historie klubu je velmi bohatá, věřím, že budeme společně úspěšní i v této sezoně,“ uvedl ke svému příchodu na východ Čech pětadvacetiletý brankář.

Pardubická ČEZ Arena pro něj není neznámou, chytal zde ve slovenské reprezentaci do dvaceti let na mistrovství světa juniorů na přelomu let 2007 a 2008. V šesti zápasech inkasoval šestnáct branek při průměru 2,67 obdrženého gólu na zápas a úspěšnosti zákroků 92,08 %.

V novém působišti má trojici krajanů. „Spojil jsem se s Radoslavem Tyborem, ten mi o klubu řekl jen pozitivní věci. Ptal jsem se jej, jak vše funguje, dal mi jen dobré reference,“ nechal se slyšet Július Hudáček. V kabině si ještě slovensky popovídá s obráncem Markem Ďalogou a útočníkem Radovanem Somíkem.

Július Hudáček nastartoval svou kariéru ve Spišské Nové Vsi, na první velké úspěchy dosáhl v Košicích, kterým pomohl v letech 2009, 2010 a 2011 k zisku třech mistrovských titulů. Následující dvě sezony strávil ve švédských klubech Södertalje a Frölundě.

„Po loňské úspěšné sezoně jsem se rozhodl zkusit své štěstí v Kontinentální hokejové lize v Novosibirsku. Cítil jsem se zde dobře, příprava mi vyšla, ale pak přišel nečekaný konec,“ vrátil se o pár týdnů dozadu.

Július Hudáček

Věří, že v Pardubicích dostal další šanci prokázat své kvality. „Udělám všechno pro to, abych se ukázal v dobrém světle. Důležitý je týmový úspěch, pokud se mu bude dařit, tak to půjde i mně,“ konstatoval Július Hudáček. V olympijské sezoně myslí i na reprezentaci, ví, že česká extraliga je velmi sledovanou soutěží nejen z důvodu, že slovenskou reprezentaci vede Vladimír Vůjtek.

Do Pardubic přichází velký šoumen, jeho děkovačky v Košicích i ve Švédsku létají internetem… „Přicházím hlavně kvůli hokeji, abych byl mančaftu oporou,“ zdůraznil vicemistr světa z roku 2012. „Pokud se bude dařit, tak rád něco předvedu, abych potěšil fanoušky,“ dodal s úsměvem.