19.11.2013
(HoH)

Pardubice vedly, zamkly svou bránu a získaly tři body

PARDUBICE — Velmi důležité utkání na ledě Liberce se Pardubicím povedlo. Hosté se soustředili na poctivou obranu, v ní čněl Dušan Salfický, který pochytal všech 35 střel soupeře. Po domácí dvoubrankové výhře nad Chomutovem získali Východočeši další tři body, přivezli je zpod Ještědu.

První vzájemné utkání v letošním ročníku Tipsport extraligy přineslo celkem deset branek. Čtyři z nich nastřílely Pardubice v poslední třetině, ve které otočily zápas z 2:4 na 6:4. V Liberci to byl z tohoto pohledu odlišný duel: Východočeši hráli po celý zápas velmi trpělivě, nedovolili soupeři skórovat.

Puk

Sledujte ve středu náš web a sociální sítě!

Máme v plánu jednu parádní věc, do které se v plné síle zapojí střelci obou pardubických branek v Liberci.

Máte se nač těšit!

„Bylo to poměrně vyrovnané utkání, rozhodla situace z poloviny zápasu, kdy se nám podařilo vstřelit dvě branky v rychlém sledu za sebou. Poté jsme se již soustředili na obranu a výsledek ubránili. Tři body z Liberce jsou velice cenné,“ hodnotil zápas trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Zdeněk Venera.

Obě branky vstřelili hosté ve 28. minutě. Nejprve svou sílu v předbrankovém prostoru ukázal Jiří Cetkovský, když dorazil puk v nepřehledné situaci před gólmanem Melicherčíkem a zkazil mu další postupnou minutáž v postupu za rekordními čísly v neprůstřelnosti. Zastínil jej brankář Pardubic Dušan Salfický a jeho čisté konto.

Petr Sýkora: Je to pro nás důležitá výhra

O necelou půlminutu později překonal slovenského gólmana Petr Sýkora. Lukáš Endál mu z obrany poslal ideální pas, po rychlém zpracování se pardubický kanonýr dostal do palebné pozice a švihem jej překonal podruhé. Rychle nabyté vedení o dvě branky Pardubice udržely.

„Při mé brance jsem nic nevymýšlel, chtěl sem si brankáře trochu rozhýbat a pak vystřelit a vyšlo to,“ okomentoval Petr Sýkora svou jedenáctou úspěšnou trefu v této sezoně.

I on si cenil třech získaných bodů z Liberce, který poslední tři zápasy vyhrál s čistým kontem: „Je to pro nás velmi důležité vítězství, prohráli jsme osm z posledních deseti zápasů. Po našem druhém gólu jsme malinko přestali hrát a pouze bránili, soupeř toho však nedokázal využít,“ doplnil útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.