20.9.2013
Josef Zdobinský, Jan Hrabal

Junioři se v Mladé Boleslavi prosadili pouze jednou, na bod to nestačilo

MLADÁ BOLESLAV — Oslabeným pardubickým juniorům se extraligové utkání v Mladé Boleslavi nepovedlo. Jedinou branku vstřelil kapitán Patrik Poulíček, ta ale mírnila celkovou porážku.

NOEN extraliga juniorů, 5. kolo, pátek 20.9.2013, ŠKO-ENERGO Aréna

Mladá Boleslav

Dynamo Pardubice

3:1
1:0, 0:0, 2:1
Branky a nahrávky: 9:25 Kotala (Podsedníček, Nedbal), 52:51 Kotala (Podsedníček, Kuchta), 59:59 Marek (Chvátal) – 46:58 Poulíček (Schneider, Voženílek). Rozhodčí: Wagner – Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 50. Střely na branku: 32:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Mladá Boleslav: Pechek – Adamík, Bernad, Kulhánek, Kurka, Nedbal, Plíšek, Souček – Borovec, Frolík, Chvátal, Kotala, Kuchta, Marek, Podsedníček, Smrčka, Sonnek, Suchan, Volf.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Divecký, Kalous, Pilný, Štědrý, Vácha, M. Voženílek – Bureš, Havel, Chvojka, Kysela, Panna, Pipek, Poulíček, Řezníček, Schneider, D. Voženílek.

Komentář

Od úvodního vhazování se hrál rychlý hokej. Boleslav se po několika minutách dostala do mírné převahy. První střelu na brankáře Vejmelka nicméně vyslali domácí až ve čtvrté minutě, ale Kulhánkův pokus byl sražen na mantinel. O pár vteřin později poslal Kurka do šance Podsedníčka, ale ani jeho pokus nebyl to pravé ořechové.

Hosté vyzkoušeli pozornost boleslavského gólmana až v 8. minutě, ale Havlovo nahození nemělo jedinou šanci na úspěch. První změna stavu přišla ale až v polovině první třetiny, poté, co domácí sevřeli hosty v jejich obranném pásmu. Po jedné z mnoha šancí se v 10. minutě prosadil Jakub Kotala – 1:0.

V 16. minutě se Sonnek vydal společně se Smrčkou na výlet do obranného pásma Pardubic, ale ve finální verzi chyběla Sonnkově přihrávce přesnost a Smrčka tak puk nestihl trefit. V úplném závěru to ještě zkoušel Podsedníček ve svém samostatném úniku, ale ani on neuspěl.

Do druhé třetiny vstoupili podstatně Pardubičtí lépe než do té první a to zřejmě domácí hráče nemile překvapilo. Bohužel pro hosty ale ani viditelná převaha nevedla ke vstřelení srovnávací branky. Ve 23. minutě střílel Daniel Voženílek zpoza kruhů, ale Pechek jeho pokus chytil do lapačky. O čtyři minuty později šly Pardubice do brejku, poté co Pipek poslal do tutovky Bureše. Ten ale v rychlosti nedokázal přesně zamířit.

Ve 33. minutě ujel pardubickým obráncům Kotala a přihrál Chvátalovi. Jeho střele ale chyběla dostatečná razance, a tak s ní brankář Vejmelka neměl příliš práce. Ke konci třetiny se dostalo hostům hned dvakrát možnosti přesilovky, ale místo náležitého využití se domácím podařilo několikrát ohrozit brankáře Vejmelku, tak jako se to povedlo v posledních vteřinách druhé třetiny Markovi. Jelikož si obránci hostí pomohli jen faulem, znamenalo to, že se početní sily na ledě vyrovnaly a domácí šli do poslední třetiny s vidinou přesilové hry.

Třetí třetina už byla zase podobná té první. Zpočátku sice hosté domácím ještě stačili, ale ne tak dlouho, jak by si jistě představovali. V sedmačtyřicáté minutě se sice Poulíčkovi podařilo vstřelit tolik kýženou vyrovnávací branku na 1:1, ale to bylo z jejich strany vše.

V 50. minutě vyslal na Vejmelku nebezpečnou střelu Bernard, ale na tu hostující brankář ještě stačil. O tři minuty později se domácí ale přeci jen radovali poté, co se podruhé v utkání trefil Kotala – 2:1.

O dvě minuty později mohl přidat rozhodující branku Frolík, ale nebylo mu přáno. Poslední minuty se pardubičtí rozhodli ke hře bez brankáře. Tři vteřiny před koncem se ale vhazovalo před jejich prázdnou svatyní. Chvátal vhazování vyhrál, okamžitě našel Marka a ten pohodlně rozhodl o konečném vítězství 3:1 pro domácí.

Ohlasy po utkání

Tomáš Potěšil (BK Mladá Boleslav): „I když toto utkání nemělo požadovanou kvalitu, jsem samozřejmě rád, že jsme vyhráli. Za stavu 1:1, poté, co se hostům podařilo vyrovnat, jsme ten zápas vyhráli bojovností a statečností, a za to bych chtěl klukům hlavně poděkovat.“

Pavel Rohlík (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Na našem dnešním výkonu se velmi projevilo to, že jsme v týdnu měli mnoho nemocných, a tak jsme i sem, do Boleslavi vyjeli s početnou marodkou. Vlastně jsme měli jen čtrnáct hráčů. Z naší strany byla dobrá jen druhá třetina, ve které se nám dařilo hrát na brejky a soupeře jsme přehrávali. Jinak výsledek odpovídá průběhu utkání.“

Zápasy v sezóně

Přát., 1. 8. 2013
MBL - PCE
4:2
5. kolo, 20. 9. 2013
MBL - PCE
3:1
23. kolo, 5. 12. 2013
PCE - MBL
2:3sn

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube