31.07.2013
(HoH)

Josef Marha: Sehrajeme se a bude to lepší

JIHLAVA — Porážku 2:5 si v prvním přípravném utkání připsali hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Východočeši nestačili na Jihlavu na jejím ledě. Dukla byla aktivnější a svižnější, extraligistu přehrála. „Začali jsme katastrofálně, naopak Jihlava hrála výborně. My to ale do ligy vyladíme,“ řekl zkušený forvard Josef Marha.

Za Jihlavu naposledy nastoupil v roce 1995, poté odcestoval do zámoří, kde odehrál i 159 utkání v NHL. Posledních dvanáct působil ve švýcarském Davosu. „Byl jsem hodně dlouho pryč a teď jsem se do Jihlavy vrátil. Pamatuju si i na Viktora Ujčíka. Hrávali jsme proti Vítkovicím, také jsme proti sobě nastupovali, když působil ve Finsku,“ vzpomínal.

Na zápas do Jihlavy dorazila necelá tisícovka diváků, na tribunách Horáckého zimního stadionu byla řada v nich s pardubickými proprietami. „Přišla sympatická návštěva na to, že je ještě červenec. Na začátku jsme hráli katastrofálně, pak jsme se sice trochu zvedli, ale přišlo mi, že Jihlava chtěla více vyhrát,“ uznale konstatoval.

„Hrála opravdu parádně, pokud bude takhle pokračovat, bude mít výbornou sezonu. My se sice snažili, ale nevyšlo to. Jihlava byla všude o krok dřív. Co o krok, o tři. První dvě třetiny hrála výborný hokej plný nasazení. Potom jsme se trošku zvedli, ale to už bylo pozdě, Dukla výsledek kontrolovala,“ hodnotil porážku 2:5.

Josef Marha

Josef Marha nastoupil v centru první formace s Petrem Sýkorou napravo a Radovanem Somíkem coby levé křídlo. Hráč s číslem jedenáct se dostal do pár šancí, ale netrefil se… „Zakončení ode mě nebylo dobré. Jsme v plném tréninku, i to mohlo mít vliv na mou hru. Za tři týdny to bude vypadat úplně jinak, budu mít více síly,“ vyhlédl směrem dopředu.

Nakonec se jeho formace prosadila – na začátku třetí dvacetiminutovky vstřelil branku na 1:4 z pardubického pohledu Radovan Somík. „Byla to docela dobrá akce. Pár slušných momentů jsme tam měli. Jak říkám, ono to teprve přijde. Led tady nebyl úplně ideální, ono není divu v tomto letním počasí. To se ale nevymlouvám, jen konstatuji. Nic se neděje, je konec července, sehrajeme se a postupně to vyladíme do nové sezony,“ doplnil Josef Marha.