19.07.2013
(HoH)

Náběhový týden je fuč, v pondělí se jde na led!

PARDUBICE — V malé hale začíná být vše připraveno pro to, aby v pondělí v 9.00 hodin mohli na ledovou plochu hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Ti mají za sebou první týden po dovolených, respektive individuálních tréninkových plánech.

„Na začátku minulého týdne hráči absolvovali prověrky tělesné připravenosti po dovolené, jejichž výsledky teprve obdržíme. Od středy máme náběhovou fázi, hráči nafasovali výzbroj, v pondělí nastupujeme na led,“ popsal program trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Zdeněk Venera.

Tréninky na ledě

Hokejisté A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice trénují v prvním týdnu od pondělí do pátka v malé hale vždy od 9.00 do 11.30 hodin rozděleni na dvě party.

V úterý, čtvrtek a pátek ještě vždy od 16.30 do 18.30 hodin, to mají druhou fázi na led v daný den.

První trénink na ledě absolvují jeho svěřenci v pondělí 22. července 2013 od 9.00 hodin. „Daleko radši všichni hokejisté trénují na ledě, takže se svým způsobem nemůžeme dočkat. I já mám brusle tady vedle stolu, v pondělí ráno jdeme na věc!“ pousmál se.

Pardubičtí hokejisté budou v nejbližším období trénovat na dvě party. „V přípravě šest pětek. Máme tady pár hráčů na zkoušku, uvidíme, jak na tom budou, dále pak průběžně budeme tým doplňovat juniory. Trénovat budeme vždy tři a tři pětky, operativně můžeme samozřejmě i naráz,“ uvedl Zdeněk Venera.

„V prvním týdnu se budeme věnovat individuálním činnostem – bruslení, vedení puku, střelbě. Nemá cenu se pouštět do kombinací nebo taktických záležitostí. Hráči si to musí na ledě osvěžit, aby na něm byli zase jako doma. Zhruba po dvou týdnech by nám mělo krystalizovat první zúžení kádru,“ pokračoval kouč pardubických hokejistů.

„Jak se nám nakupí zápasy, tak není únosné, abychom v tak vysokém počtu trénovali. Navíc takové tréninky bývají zaměřeny jinak, nebylo by to ani vhodné,“ doplnil s tím, že v pondělí a středu trénují hráči na ledě jednofázově, zbylé dny dvoufázově. Víkend mají volný na oddych. „Odpoledne budeme vždy více hrát, ale nebudeme se zatím pouštět do extra složitých věcí,“ uzavřel kouč Pardubic.