04.07.2013
(HoH)

Hokejoví fanoušci se sjeli na Zadní Třebaň

ZADNÍ TŘEBAŇ — Na stadionech si často nemohou přijít na jméno. V létě jde ale veškerá rivalita stranou. Hokejoví fanoušci z České republiky i dalších zemí se letos sejdou již po sedmnácté při příležitosti Mezinárodního srazu hokejových fanoušků.

Obavy z agresivních střetů jsou zbytečné. Několik stovek zástupců nejrůznějších hokejových klubů se každoročně první víkend v červenci schází k přátelskému srazu. Letošní sedmnáctý ročník, který bude probíhat ve dnech 4. až 7. července, organizují fanoušci hokejových klubů HC Sparta Praha a Medvědi Beroun.

Stejně jako v minulých letech nebude nouze o různé sportovní zápolení v duchu fair play a hudební koncerty. Na ostrovním kempu v obci Zadní Třebaň bude k vidění pestrobarevný rej dresů, za dobu šestnáctileté historie těchto setkání zde vzniklo mnoho přátelských vazeb mezi jednotlivými kluby.

Hudební a zábavná produkce (očekávaný program):

Čtvrtek 4. července 2013:

DJ Strouba

Pátek 5. července 2013:

Blue Rocket
Pavel „Kyklop“ Vohnout
Maxim Turbulenc
Písně na přání

Pátek 5. července 2013:

Karneval
Děti v lihu
The Superpower

Málokdo před sedmnácti lety očekával, že se ze srazu fanoušků stane tradiční setkání, které pravidelně navštěvuje kolem 300 účastníků.

První setkání přitom mělo být pouhou oslavou narozenin, na kterou dorazila třicítka fanoušků ze Vsetína, Karlových Varů, Pardubic, Českých Budějovic a Zlína. Postupem času se z takového setkání stala mezinárodní událost.

„Původně to měla být jen menší oslava mých narozenin na přehradě Bystřička, kam jsme nakonec sezvali kamarády z jiných extraligových dresů,“ přiblížil komorní začátky tehdejší oslavenec, fanoušek Vsetína, kterému na srazech neřekne nikdo jinak než Placka. Od té doby nechyběl na žádném podobném setkání.

„Počasí nám tehdy nepřálo, na Moravu v té době přišly povodně. Všem se ale tato akce líbila a dohodli jsme se, že příští rok jí uspořádáme opět. Nikdo neočekával, že se z toho stane taková tradice,“ uvedl srazový průkopník.

Ani letos neměli pořadatelé kvůli počasí klid. Kemp v Zadní Třebáni skončil během záplav pod vodou a fanoušci Sparty tak několik týdnů před srazem pomáhali s odklízením škod. „Měli jsme trochu nahnáno, ale vše snad bude v pořádku a sraz bez problémů proběhne,“ prozradil sparťanský fanoušek Václav Kverka, jeden z hlavních pořadatelů.

„Je to hezká tradice. Když během sezony jezdíme na jiné stadiony, víme, na koho se obrátit. Díky dobrým vztahům nám většinou nehrozí žádné nebezpečí, setkáváme se navíc i mimo hokejové arény,“ uvedl Kverka.

„Letošní sraz bude výjimečný tím, že bude tzv. poslední nezletilý,“ těší se pořadatelé, kteří kromě obvyklého sportovního i hudební programu připravili fanouškům i nové kratochvíle. „V plánu je karneval i jedno překvapení, které nechci prozradit,“ dodal.

Na sraz se kromě českých zástupců chystají i fanoušci ze Slovenska, Polska a Chorvatska. Vstupné na 17. mezinárodní sraz hokejových fanoušků je již tradičních 300 korun.

Pořadatelé předchozích srazů:

  1. Vsetín (1997)
  2. Karlovy Vary (1998)
  3. Znojmo (1999)
  4. Litvínov a Vsetín (2000)
  5. Vsetín (2001)
  6. Pardubice (2002)
  7. Třinec (2003)
  8. České Budějovice (2004)
  9. Znojmo (2005)
  10. Liberec (2006)
  11. Zlín (2007)
  12. Slavia Praha (2008)
  13. Brno (2009)
  14. Litvínov (2010)
  15. Vítkovice (2011)
  16. České Budějovice (2012)